Thumbnail
Έβο Μοράλες

«Θέλουμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση της επιδημίας σε όλη την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και σε άλλες χώρες.»

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου αγώνα κατά του ιού Έμπολα, ο  Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, δήλωσε  ότι η χώρα του έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει μέτρα για να αποτραπεί η άφιξη της ασθένειας.

Σε ανακοίνωση του την Τετάρτη, ο Μοράλες είπε ότι η χώρα του θα συμβάλει δωρίζοντας ένα εκατομμύριο δολάρια στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα. 

« Είναι μια συμβολική συμμετοχή »,  ανέφερε ο Πρόεδρος και τόνισε ότι η Βολιβία κάνει πολλά για την πρόληψη της νόσου, ιδίως μέσω της εντατικοποίησης της επιτήρησης και της ενημέρωσης του ιατρικού προσωπικού.

Η εισφορά προστίθεται στα πέντε εκατομμύρια που προηγουμένως δώρισε τη Βενεζουέλα για τον ίδιο σκοπό. «Στέλνω τους χαιρετισμούς μου, το σεβασμό και το θαυμασμό μου στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, για την δωρεά των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για τον έλεγχο του Έμπολα » , είπε ο Μοράλες. 

Επίσης, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την συμμετοχή και σημαντική προσφορά της Κούβας σε αυτό τον αγώνα και τόνισε τη σοφία του Φιντέλ Κάστρο για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των κοινών προβλημάτων. 

Να σημειωθεί πως έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Αμερικής μας (ALBA) στην Αβάνα (Κούβα), για να πραγματοποιηθεί συμφωνία για κοινή δράση των χωρών ενάντια στον ιό.

Sierra Maestra

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anapiria.jpg
Ιδιωτική εκπαίδευση: Εγκύκλιος Πιερρακάκη για ελέγχους σε περιπτώσεις διάκρισης παιδιών με αναπηρίες
Ζητά και εποπτεία των ιδιωτικών συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων όσον αφορά στην υπηρεσιακή κατάσταση του εκπαιδευτικού προσωπικού τους, ιδίως στα...
Ιδιωτική εκπαίδευση: Εγκύκλιος Πιερρακάκη για ελέγχους σε περιπτώσεις διάκρισης παιδιών με αναπηρίες
pisa
Η εκπαίδευση ξανά στα δικαστήρια: Νέα αγωγή Πιερρακάκη κατά ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για την «Ελληνική PISA»
Το Υπουργείο ζητάει όπως πάντα την κήρυξη της «απεργίας-αποχής», όπως αρακτηρίζει τις στάσεις εργασίας, ως παράνομης και καταχρηστικής...
Η εκπαίδευση ξανά στα δικαστήρια: Νέα αγωγή Πιερρακάκη κατά ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για την «Ελληνική PISA»
taxeis_mathiteias.jpg
Ξεκινά σήμερα η διάθεση θέσεων Μαθητείας ΕΠΑΛ από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα για την περίοδο 2024-2025
Οι απόφοιτοι ολοκληρώνοντας το Μεταλυκειακό Έτος, μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης Επιπέδου 5 μετά...
Ξεκινά σήμερα η διάθεση θέσεων Μαθητείας ΕΠΑΛ από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα για την περίοδο 2024-2025