Thumbnail
Διαβάστε λεπτομέρειες.

Το 25-33% των τροφίμων που παράγεται ετησίως για κατανάλωση στον κόσμο χάνεται ή πετιέται. Οι απώλειες αυτές θα μπορούσαν να καλύψουν το χάσμα μεταξύ υποσιτισμού και υπερκατανάλωσης, αναφέρει σε έκθεσή που δημοσίευσε την Πέμπη η Παγκόσμια Τράπεζα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τζιμ Γιονγκ Κιμ χαρακτήρισε ντροπή το ποσοστό των τροφίμων που σπαταλιούνται παγκοσμίως. «Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πηγαίνουν για ύπνο νηστικοί κάθε βράδυ κι όμως εκατομμύρια τόνοι τροφίμων καταλήγουν στο σκουπιδοτενεκέ ή χαλάνε πριν φτάσουν στην αγορά», είπε.

Σε περιοχές όπου ο υποσιτισμός είναι σύνηθες φαινόμενο όπως στην Αφρική και τη Νότια Ασία, η σπατάλη αντιστοιχεί σε 400-500 χαμένες θερμίδες κατ' άτομο ημερησίως. Στον αναπτυγμένο κόσμο οι απώλειες μπορεί να κυμαίνονται από 750 μέχρι 1.500 θερμίδες ημερησίως. Το 53% όλων των τροφίμων που χάνονται ή σπαταλιούνται είναι δημητριακά και ακολουθούν τα φρούτα και τα λαχανικά. Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται κατά τις διαδικασίες παραγωγής, φύλαξης και κατανάλωσης αλλά τα ποσοστά διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με την περιοχή.

Στη Βόρεια Αμερική το 61% των απωλειών εντοπίζεται στο στάδιο της κατανάλωσης, για παράδειγμα τρόφιμα που αγοράζονται και αφήνονται να σαπίσουν στα ψυγεία. Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία στο στάδιο της κατανάλωσης μια τετραμελής οικογένεια σπαταλάει τρόφιμα αξίας 1.600 δολαρίων και 1.100 λιρών, αντιστοίχως, σε ετήσια βάση.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου: εδώ (Αγγλικά)
 
ΠΗΓΗ: http://www.avgi.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith1
Πανελλαδικές: Κατάταξη τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών
Τι αλλάζει με απόφαση του υπουργού Παιδείας στην κατάταξη τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές: Κατάταξη τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών