Thumbnail
Οι απαιτήσεις της τρόικας να αθροίζουν πάνω από 100 εκκρεμότητες του μνημονίου. 

Μεγαλώνει ο κατάλογος των μέτρων καθώς το διάστημα των διαπραγματεύσεων αυξάνεται με τις απαιτήσεις της τρόικας να αθροίζουν πάνω από 100 εκκρεμότητες του μνημονίου. 

Σύμφωνα με το capital.gr μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι 5.000 απολύσεις (στόχος τέλος Μαρτίου), το πωλητήριο της Eurobank, η επανεξέταση των κατώτατων μισών, οι παρεμβάσεις για την πάταξη της γραφειοκρατίας αλλά και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα έπρεπε να έχει ήδη επιβληθεί. 

Και όλα αυτά ενώ η κοινοτική πλευρά της τρόικας εξετάζει πέρα από την έμφαση που ήδη δίδει στις μεταρρυθμίσεις και νέο πακέτο δεσμεύσεων της Ελλάδας στο διαρθρωτικό  πεδίο μαζί με τις νέες παρεμβάσεις στο χρέος δημιουργώντας ουσιαστικά μία διπλή «ρήτρα» μεταρρυθμίσεων.

Το μνημόνιο προβλέπει μεταξύ πολλών άλλων:

* Ότι ο στόχος των 4.000 απολύσεων του Δεκεμβρίου (που έχει πάρει παράταση) αυξάνεται στο τέλος Μαρτίου σε 5.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις. Επίσης εντός του Μαρτίου ολοκληρώνεται το 8μηνο της κινητικότητας.

* Διάθεση «ενός σημαντικού μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank σε έναν ιδιώτη στρατηγικό διεθνή επενδυτή μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2014»

* «Επανεξετάζει την υπάρχουσα δομή του συστήματος των κατώτατων μισθών, με σκοπό την πιθανή βελτίωση της απλότητας και της αποτελεσματικότητάς του ως προς την προώθηση της απασχολησιμότητας, την καταπολέμηση της ανεργίας και τη διεύρυνση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μέχρι το Μάρτιο του 2014».

* Ολοκλήρωση  των οργανογραμμάτων και εσωτερικών κανονισμών των Ιδρυμάτων Ανώτερης  και Ανώτατης εκπαίδευσης (Mάρτιος 2014)

*  Σύστημα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος  σε πιλοτική φάση μέχρι τον Ιανουάριο του 2014.

* Επιπλέον μέτρα για τη διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας, όπως μετράται από το δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας μεταξύ των οποίων για τα τέλη για τα σεμινάρια που θα αντικαθιστούν την επαγγελματική εμπειρία μέχρι το Μάρτιο του 2014

* Εξάλειψη περιττών απαιτήσεων υποβολής αναφορών για τις επιχειρήσεις. Εντοπισμός των διοικητικών βαρών και ολοκλήρωση τροποποιήσεων στη νομοθεσία των επιμέρους κλάδων (Μάρτιος 2014).

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βιασμός
Η σχολική βία δεν αντιμετωπίζεται με καθηγητική και διευθυντική βία
Φταίει η κοινωνία, το εκπαιδευτικό σύστημα, η κρίση, η πανδημία ο σύγχρονος πολιτισμός και η τραπ μουσική ή όλα αυτά μαζί;
Η σχολική βία δεν αντιμετωπίζεται με καθηγητική και διευθυντική βία