Thumbnail
Εφόδους σε σπίτια σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας πραγματοποίησε η αστυνομία ενώ προχώρησε δεκάδες συλλήψεις μελών της άκρας αριστεράς για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων τριών εβδομάδων, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εφόδους σε σπίτια σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας πραγματοποίησε η αστυνομία ενώ προχώρησε δεκάδες συλλήψεις μελών της άκρας αριστεράς για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων τριών εβδομάδων, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία συνέλαβε έπειτα από εφόδους σε σπίτια 90 μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Καταπιεσμένων (ESP), μίας μικρής οργάνωσης που συμμετείχε στις διαδηλώσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή της εισαγγελίας της πόλης.

Η τουρκική αστυνομία εισέβαλε επίσης στα γραφεία της εφημερίδας Atilim και του πρακτορείου ειδήσεων Etkin που πρόσκεινται στην οργάνωση.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, έχουν συλληφθεί 30 άτομα στην Άγκυρα, 13 στο Εσκισεχίρ ενώ αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 18 ακόμη επαρχίες.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται σχέδιο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο Διαδίκτυο, ώστε να περιορίσει τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην οργάνωση διαδηλώσεων κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην Hurriyet Daily News.

Ασυνήθιστη διαμαρτυρία στην Ταξίμ

 

REUTERS
 

Τον γύρο του κόσμου έκανε η παθητική διαμαρτυρία στην οποία προχώρησε ένας τούρκος πολίτης, επιλέγοντας να σταθεί επί ώρες όρθιος στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επρόκειτο για τον Ερντέμ Γκιουντούζ.

 

Η είδηση της διαμαρτυρίας διαδόθηκε μέσω κοινωνικών μέσων με τον τίτλο «standing man».

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, αστυνομικοί που βρίσκονταν στην πλατεία προσέγγισαν τον τούρκο πολίτη, ερεύνησαν τον σάκο που είχε δίπλα του και όταν είδαν ότι περιέχει μπισκότα και νερό, δεν επενέβησαν.

Ωστόσο από τα μεσάνυχτα, άρχισε να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου γύρω του και γύρω στις 2 τα ξημερώματα η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Ο Ερντέμ Γκιουντούζ δεν προσήχθη, ωστόσο αναγκάστηκε να τερματίσει τη διαμαρτυρία του.

Παρόμοια διαμαρτυρία είναι σε εξέλιξη και στην Άγκυρα, όπου μία γυναίκα στέκεται όρθια στο σημείο όπου πριν από μερικές μέρες είχε τραυματιστεί θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού ο διαδηλωτής Ετχέμ Σαρίσουλουκ.

Πηγή: ReutersΑΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypourgeiopaideiasexo1460370520_0.jpg
Ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 2024
Πανελλήνιες 2024 - Ο αριθμός εισακτέων σπουδαστών για το 2024 στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας...
Πανελλήνιες 2024: Ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση