Ψήφισμα της ΓΣ του Συλλόγου ΠΕ "ο Αριστοτέλης"

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Tην Τρίτη 20/01/2015 κρίνεται από το τριμελές Εφετείο Λάρισας η υπόθεση του συναδέλφου εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής,  Γκουλιώνη Στέφανου.

Θυμίζουμε ότι ο συνάδελφος, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί από το πρωτοδικείο Λάρισας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στο πρώτο μνημόνιο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012.  Στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε πειθαρχικό συμβούλιο, στις 4 Ιουλίου 2013, με την κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», αφού πρώτα τέθηκε σε αναγκαστική αργία. Όπως ήταν φυσικό, ο συνάδελφος αθωώθηκε πανηγυρικά και επέστρεψε στο σχολείο δικαιωμένος αφού από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι προέβη στο αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής.

Σήμερα  μέσα στο καταθλιπτικό και βάρβαρο κοινωνικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων, αγωνιστές εκπαιδευτικοί είναι χρήσιμοι για την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα. Μπορεί σήμερα το φαινόμενο των διώξεων να αφορά μόνο μεμονωμένα περιστατικά συγκεκριμένων αγωνιστών αλλά γρήγορα-αν αδιαφορήσουμε μπορεί να πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Οι εποχές που επιδιώκει να επαναφέρει η τρόικα για να επιβάλλει τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ισοπέδωση όποιου κοινωνικού και πολιτικού δικαιώματος δε θα περάσουν.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση της ζωής μας και του μέλλοντος των παιδιών μας. Συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο Γκουλιώνη Στέφανο και ζητάμε την απαλλαγή του από κάθε χαλκευμένη κατηγορία.
Η αλληλεγγύη και η συσπείρωση είναι το όπλο μας
.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣ

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5