Thumbnail
Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ΤΕ: Αλλαγή ονομασίας του τμήματος
Ελληνική Δημοκρατία
 
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας  –  Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών
 

Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Τ.Ε.

ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, το Τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων του ΤΕΙ Αθήνας μετονομάστηκε σε Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Τ.Ε..

Προπτυχιακές Σπουδές

·         Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1985 και προσφέρει τετραετείς σπουδές στο επιστημονικό πεδίο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Οι σπουδές περιλαμβάνουν μαθήματα Βιοϊατρικής Οργανολογίας, Ιατρικής Φυσικής και  Πληροφορικής καθώς και μαθήματα υποδομής μηχανικών, όπως Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία, Ηλεκτρονική και Τεχνολογία Υπολογιστών. Το πρόγραμμα σπουδών επίσης περιλαμβάνει μαθήματα Ιατρικής, Βιολογίας, Χημείας, Μαθηματικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας.

Επαγγελματική Αποκατάσταση και Αγορά Εργασίας

·         Οι απόφοιτοι του τμήματος έχουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα (Π.Δ. 345/1989) και απασχολούνται κυρίως σε εταιρείες Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Ιατρικού εξοπλισμού, σε ιδιωτικές κλινικές, σε δημόσια νοσοκομεία, σε ερευνητικά κέντρα και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας είναι πολύ υψηλή, ενώ περίπου 10% των αποφοίτων πραγματοποιεί μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές με υποτροφίες σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

·         Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα εγκρίθηκαν θέσεις Μηχανικών ειδικότητας του Τμήματος στους Οργανισμούς όλων σχεδόν των δημόσιων Νοσοκομείων, ενώ η διεύθυνση Βιοϊατρικής του Υπουργείου Υγείας έχει προτείνει την ενίσχυση του ρόλου των αντίστοιχων Τμημάτων στα Νοσοκομεία.

Μεταπτυχιακές Σπουδές

·         Το Τμήμα προσφέρει μεταπτυχιακές σπουδές στις Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ιατρική και τη Βιολογία, σε σύμπραξη με το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και με το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

·         Επίσης, πολλοί απόφοιτοι του Τμήματος επιλέγουν να παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ιατρική Φυσική που διοργανώνει η Ιατρική Σχολή και το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο επίσης συμμετέχουν ως βασικοί διδάσκοντες πολλοί  καθηγητές του Τμήματος.

·         Επίσης το Τμήμα έχει συνάψει συμφωνίες με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, για την ανταλλαγή φοιτητών και εκπαιδευτικού προσωπικού στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus.

Ερευνητική δραστηριότητα και Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα

·         Το Τμήμα αναπτύσσει σημαντικότατη ερευνητική δραστηριότητα στο διεθνώς καθιερωμένο και ταχέως εξελισσόμενο πεδίο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας με πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια.

·         Ικανός αριθμός πτυχιούχων του Τμήματος έχει ολοκληρώσει Διδακτορικές και Μεταδιδακτορικές σπουδές.

·         Το Τμήμα συμμετέχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αριθμός φοιτητών του Τμήματος απασχολούνται στα προγράμματα αυτά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος: www.bme.teiath.gr

Ο προϊστάμενος του Τμήματος                                                                                  

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2013

Καθηγητής Ιωάννης Κανδαράκης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούτερ
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στο Wi-Fi κάθε μέρα, για τη δουλειά μας, την πρόσβαση στις ειδήσεις, την περιήγηση στα social media, ωστόσο είναι...
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια