Αλγεβρα: Οδηγίες διδασκαλίας για τη Γ τάξη ΕΠΑΛ και Δ' τάξη ΕΝΕΕΓΥΛ
Ο/η εκπαιδευτικός θα πρέπει να λάβει υπόψη του/της ότι θα χρειαστεί να αφιερώσει εύλογο χρόνο ώστε να καλύψει τις μαθησιακές ανάγκες/ελλείψεις των μαθητών/ριών του που έχουν πιθανόν προκύψει από το προηγούμενο σχολικό έτος

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Πράξη 56/21.10.2021 του Δ.Σ. Ι.Ε.Π.) και σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ3/113254/Δ4/13.09.2021 εγκυκλίου με θέμα «Διδακτέα Ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2021-2022», σας αποστέλλουμε οδηγίες διδασκαλίας για το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα «Μαθηματικά (Άλγεβρα)» της Γ΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης του Λυκείου των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. για το σχ. έτος 2021-2022.

Υπενθυμίζεται ότι η διδακτέα-εξεταστέα ύλη του Πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος «Μαθηματικά (Άλγεβρα)» ορίστηκε με τις υπ΄ αριθ. Φ6/85271/Δ4/14.07.2021 (Β΄ 3147) και 103626/Δ3/25.08.2021 (Β΄ 3962) Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες καθορίστηκε η διδακτέα-εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και της Δ’ τάξης του Λυκείου των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ., αντίστοιχα, για το σχ. έτος 2021-22.

Οπως αναφέρεται στηνε γκύκλιο, ειδικά για το σχολικό έτος 2021–22, λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη (πανδημία Covid-19), προτείνονται τα παρακάτω:

Ο/η εκπαιδευτικός θα πρέπει να λάβει υπόψη του/της ότι θα χρειαστεί να αφιερώσει εύλογο χρόνο ώστε να καλύψει τις μαθησιακές ανάγκες/ελλείψεις των μαθητών/ριών του που έχουν πιθανόν προκύψει από το προηγούμενο σχολικό έτος. Τα σημεία που χρειάζεται επιπλέον χρόνος και συζήτηση στην τάξη μπορεί να είναι διαφορετικά για κάθε μαθητή/τρια. Η Άλγεβρα της Γ' τάξης ΕΠΑ.Λ., συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με βασικές έννοιες που αναπτύχθηκαν στην Άλγεβρα της Α’ και Β' τάξης. Ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμο να γίνει αναφορά σε έννοιες όπως ιδιότητες δυνάμεων, ταυτότητες, απόλυτες τιμές, ρίζες, διάταξη, εξισώσεις α΄ και β΄ βαθμού, ανισώσεις α΄ και β΄ βαθμού, πρόσημο και παραγοντοποίηση τριωνύμου. Ωστόσο, η απόφαση να γίνουν τέτοιες παρεμβάσεις από τον/την εκπαιδευτικό θα πρέπει να συναρτηθεί από το αν οι μαθητές και οι μαθήτριες διδάχτηκαν στην προηγούμενη τάξη (Β' ΕΠΑ.Λ.) τις αντίστοιχες ενότητες και με ποιον τρόπο.

Δείτε ΟΛΕΣ τις οδηγίες

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

workshop
Εξαίρεση Μεταδιδακτόρων ως Επιστημονικών Υπευθύνων στην Δράση «Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας»
Εξαίρεση Μεταδιδακτόρων Δημοσίων Υπαλλήλων ως Επιστημονικών Υπευθύνων στην Δράση Ι της πρόσκλησης «Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας»
Εξαίρεση Μεταδιδακτόρων ως Επιστημονικών Υπευθύνων στην Δράση «Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας»