kerameos
Για απαξίωση του επιστημονικού επιπέδου των οικονομολόγων και ψήφιση τροπολογίας ερήμην χωρίς διάλογο κατηγορεί την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, για την εγγραφή σε ΤΕΕ-ΟΕΕ μόνο με πτυχίο κολεγίου

Τη σφοδρή αντίδραση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προκάλεσε η εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Πέμπτης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με την οποία Τεχνικό Επιμελητήριο και Οικονομικό Επιμελητήριο υποχρεούνται να εγγράφουν πτυχιούχους κολεγίων, οι οποίοι θα έχουν ίδια δικαιώματα άσκησης επαγγέλματος με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, κάνει λόγο για «περαιτέρω υποβάθμιση της σχετικής αξιολόγησης».

Επιπλέον, τονίζει πως γεγονός ότι αρμόδιο για να γνωμοδοτεί επί του θέματος ορίζεται ένα τμήμα του Υπουργείου Παιδείας «μειώνει το κύρος της διαδικασίας, απαξιώνει την ίδια την αναγνώριση και οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του επιστημονικού επιπέδου των οικονομολόγων».

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας διερωτάται γιατί η Νίκη Κεραμέως «επέλεξε να προχωρήσει σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση, χωρίς να μας καλέσει, ως τον αρμόδιο επιστημονικό φορέα, να συζητήσουμε επί του θέματος, όταν έχουμε επανειλημμένα ζητήσει συνάντηση».

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σημειώνει καταληkτικά ότι οι κοινοτικές οδηγίες, τις οποίες επικαλείται η υπουργός Παιδείας, «δεν έχουν καμία απολύτως εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Υπενθυμίζεται ότι σφοδρή ήταν και η αντίδραση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γ. .Στασινού.

Αναλυτικά η δήλωση του Κωνσταντίνου Κόλλια:

«Η αιφνιδιαστική και εκπρόθεσμη τροπολογία, την οποία κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την επαγγελματική ισοδυναμία, δηλαδή την επαγγελματική αναγνώριση όσων οικονομολόγων έχουν σπουδάσει σε κολέγια, οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της σχετικής αξιολόγησης.

Το γεγονός ότι αρμόδιο για να γνωμοδοτεί επί του θέματος ορίζεται ένα τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, μειώνει το κύρος της διαδικασίας, απαξιώνει την ίδια την αναγνώριση και οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του επιστημονικού επιπέδου των οικονομολόγων.

Είναι επίσης απορίας άξιο γιατί η κυρία Κεραμέως επέλεξε να προχωρήσει σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση, χωρίς να μας καλέσει, ως τον αρμόδιο επιστημονικό φορέα, να συζητήσουμε επί του θέματος, όταν έχουμε επανειλημμένα ζητήσει συνάντηση για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος.

Η σπουδή της Υπουργού Παιδείας να περάσει ερήμην μας τη συγκεκριμένη τροπολογία, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι την κατέθεσε εκπρόθεσμα στο σχετικό νομοσχέδιο.

Ο μοναδικός Φορέας, ο οποίος μπορεί να πιστοποιήσει μέσα από αξιόπιστες και απόλυτα επιστημονικές διαδικασίες την αναγνώριση της επαγγελματικής επάρκειας του οικονομολόγου και του λογιστή – φοροτεχνικού, είναι το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Και αυτό πρέπει να το θυμηθεί, έστω και τώρα, η Υπουργός Παιδείας.

Άλλωστε, οι κοινοτικές οδηγίες, τις οποίες επικαλείται, δεν έχουν καμία απολύτως εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αποτελούν απλά προφάσεις εν αμαρτίαις».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η φράση «Απορία ψάλτου βηξ»;

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ellhniki_glossa_862019.jpg
"Αντικρίζω" ή "αντικρύζω", "επηρεάζω ή "επιρρεάζω"; Συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη που όμως βγάζουν μάτι 
Λάθη που κάνουμε σε λέξεις που μοιάζουν φωνολογικά, μορφολογικά ή σημασιολογικά μεταξύ τους
"Αντικρίζω" ή "αντικρύζω", "επηρεάζω ή "επιρρεάζω"; Συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη που όμως βγάζουν μάτι 
paralia.jpg
Οι παραλίες κοντά στην Αθήνα που θυμίζουν νησί και έχουν ελεύθερη είσοδο.
ολλοί θεωρούν το καλοκαίρι ως την καλύτερη περίοδο για να ζεις στην Ελλάδα. Και δεν έχουν άδικο. Αμέτρητες παραλίες, ήλιος, βουτιές σε καταγάλανα...
Οι παραλίες κοντά στην Αθήνα που θυμίζουν νησί και έχουν ελεύθερη είσοδο.