kinitopoiisi kentriki
Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών

ΤΡΙΤΗ 9-6 ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ- 19:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΕΚΕ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ78-Συν ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 9-6 συμμετέχουμε και στην συγκέντρωση ολμε δοε στις 1 και έχουμε μετά στις 7 συγκέντρωση στην βουλή πεεκε πε 78 με συνέντευξη τύπου.
Το Ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα στην Γ.Σ. της ΠΕΕΚΕ,6-5-2020 και ψηφίστηκε και από τους Προέδρους όλων των ΕΛΜΕ της Χώρας
.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (Π.Ε.Ε.Κ.Ε.)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ 78 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Αθήνα 04-05-2020
Με βάση τον διάλογο που αναπτύχτηκε ανάμεσα σε φορείς της εκπαίδευσης και επιστήμονες εκπαιδευτικούς κοινωνικών επιστημών, παραθέτουμε τις προτάσεις της ΠΕΕΚΕ (κλάδος ΠΕ 78- Κοινωνικών Επιστημών).
Δεν μπαίνουμε σε καμία «τεχνητή» αντιπαράθεση με άλλες ειδικότητες ή με άλλα γνωστικά αντικείμενα. Θεωρούμε ότι τέτοιες αντιθέσεις δεν έχουν κανένα πραγματικό νόημα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της Εκπαίδευσης. Κάθε επιστήμη και κάθε αντίστοιχο μάθημα ή μαθήματα έχουν θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Άλλωστε τα προβλήματα της Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών, μόνο με κοινούς αγώνες μέσα από το εκπαιδευτικό κίνημα μπορούν να βρουν λύσεις.
ΖΗΤΑΜΕ:
1ο: Να αποσυρθεί η μεταβατική διάταξη του άρθρου 61 που επαναφέρει τα Λατινικά στη θέση της Κοινωνιολογίας από το σχολικό έτος 2021 - 2022.
Η θέση μας πηγάζει από την αναγκαιότητα διαλόγου (διάλογος που δεν έγινε) ανάμεσα στην Υπουργό Παιδείας, τους Κοσμήτορες των Σχολών Κοινωνικών Επιστημών, τους Προέδρους των Τμημάτων Κοινωνικών Επιστημών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, και την Π.Ε.Ε.Κ.Ε., τον ΣΕΚ (Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων), Ε.Κ.Ε. (Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία) που θεωρούν την Κοινωνιολογία προαπαιτούμενο μάθημα για την εισαγωγή στις σχολές Κοινωνικών Επιστήμων.

Παραμονή του μαθήματος της Κοινωνιολογίας ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο για την εισαγωγή στις σχολές Κοινωνικών Επιστημών. Επιλογή των μαθητών ανάμεσα στα Λατινικά και την Κοινωνιολογία ανάλογα με την επιλογή σχολών (πρόταση Κοσμητόρων, Προέδρων τμημάτων, όλων των κομμάτων (πλην ΝΔ), της ΟΛΜΕ, της ΠΕΕΚΕ, της Βουλευτού της Ν.Δ. κ. Ράπτη κ.α.).

2ο: Την ανάπτυξη των Κοινωνικών, Πολιτικών Επιστημών σε όλη την Εκπαίδευση.
• Διατήρηση των υπαρχόντων μαθημάτων στο Λύκειο (Κοινωνιολογία Γ Λυκείου, Πολιτική Παιδεία Α Λυκείου, «Σύγχρονος Κόσμος – Πολίτης και Δημοκρατία» και «ΒΑΚΕ: Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών», της Β΄ Λυκείου).
• Ανάπτυξη των Κοινωνικών Επιστήμων σε όλο το Γυμνάσιο. Σήμερα οι κοινωνικές επιστήμες διδάσκονται μόνο στην Γ Γυμνάσιου (Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή).
• Ανάπτυξη των Κοινωνικών Επιστημών στα ΕΠΑΛ και Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (π.χ. Κοινωνιολογία των Επαγγελμάτων, Συμβουλευτική Εργασίας)
3ο: Την αξιοποίηση κοινωνικών επιστημόνων για θέματα σχολικού εκφοβισμού, παραβατικότητας, σχολικών προβλημάτων κ.α. με εξειδίκευση στην συμβουλευτική εφήβων, επαγγελματικό προσανατολισμό κλπ μαζί με άλλους κοινωνικούς επιστήμονες ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ, με μόνιμο διορισμό σε σχολικές μονάδες, ΚΕΣΥ κ.λ.π..
Η Διοικούσα Επιτροπή της Π.Ε.Ε.Κ.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών)

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maxresdefault
#Chromebook Challenge: Η επικίνδυνη μόδα του TikTok που θέτει σε κίνδυνο μαθτές και σχολεία
Μαθητές προκαλούν βραχυκυκλώματα και φωτιές σε σχολικούς υπολογιστές για λίγα δευτερόλεπτα viral δημοσιότητας – Σχολεία εκκενώνονται, γονείς και...
#Chromebook Challenge: Η επικίνδυνη μόδα του TikTok που θέτει σε κίνδυνο μαθτές και σχολεία
ekpaideftikoi
Εκπαιδευτικοί από την έδρα στο εδώλιο: Η νέα “τρομοκρατία” της καταγγελίας
Η πολιτεία ζητά από τον εκπαιδευτικό αμέτρητα, του παρέχει ελάχιστα και τον θυσιάζει με την πρώτη ευκαιρία για να «ηρεμήσουν τα πνεύματα»
Εκπαιδευτικοί από την έδρα στο εδώλιο: Η νέα “τρομοκρατία” της καταγγελίας