Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ντμίτρι Σοστακόβιτς, παιδί της Οχτωβριανής Επανάστασης


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 9 Αύγουστος, 2018 - 11:00 | Στην Κατηγορία:

25/9/1906-9/8/1975

Στις 8 Αυγούστου 1975 πεθαίνει ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Ρώσος συνθέτης.  Είχε γεννηθεί το 1906.

Παιδί της Οχτωβριανής Επανάστασης εμπνεύστηκε από τα ιδανικά της, θέτοντας τη δημιουργία του στην υπηρεσία του λαού που έχτιζε τη σοσιαλιστική κοινωνία. Για το σπουδαίο έργο του, που συγκαταλέγεται στα κορυφαία του 20ού αιώνα, τιμήθηκε με πλήθος βραβείων, ενώ ήταν ο πρώτος μουσικός που ανακηρύχτηκε Ηρωας της Σοσιαλιστικής Εργασίας. Για το έργο του και για τη γενικότερη προσφορά του ο Σοστακόβιτς τιμήθηκε με τον τίτλο του καλλιτέχνη του Λαού της Σοβιετικής Ενωσης .

Εγραψε 15 συμφωνίες, καθώς και όπερες και μουσική για μπαλέτο, ενώ μελοποίησε έργα για τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Οι συνθέσεις του και ιδιαίτερα οι συμφωνικές χαρακτηρίζονταν από το ότι στηριζόταν στην παράδοση των μεγάλων μουσουργών (Μπετόβεν, Μπαχ, Μάλερ, Μουσόργκσκι), ενσωμάτωνε την παράδοση της λαϊκής μουσικής της Ρωσίας και όλα αυτά με ένα τελείως προσωπικό στιλ.

atexnos.gr


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα