Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Tραγικό: Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες εντάσσονται στα κοινά σχολεία


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Αύγουστος, 2013 - 09:02 | Στην Κατηγορία:

 Tραγικό: Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες εντάσσονται στα κοινά σχολεία 

Στη γνωστή κατεύθυνση της ένταξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες ή ακόμα και με βαριές αναπηρίες στα κοινά σχολεία κινείται το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο Παιδείας.

Οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή όχι μόνο δε λύνουν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στον ευαίσθητο αυτό χώρο, αλλά εισάγουν και πλευρές που ρίχνουν το μπαλάκι της Ειδικής Αγωγής στις ήδη τρομερά επιβαρυμένες οικογένειες των ΑμΕΑ.
 
Για παράδειγμα, λέει χαρακτηριστικά το νομοσχέδιο ότι «η κατ΄ οίκον διδασκαλία (σ.σ. για τις περιπτώσεις που αυτή προβλέπεται) δεν παρέχεται υποχρεωτικά από εκπαιδευτικό ΕΑΕ παρά μόνο εάν γνωματεύσει σχετικά το ΚΕΔΔΥ». Δηλαδή, αν δε γνωμοδοτήσει το ΚΕΔΔΥ, το βάρος πέφτει στην οικογένεια.
 
Και σε άλλο σημείο προβλέπεται ότι «η υποστήριξη του μαθητή στο γενικό σχολείο μπορεί να υλοποιείται και από ειδικό βοηθό που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του μαθητή κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Διευθυντή και του Συλλόγου διδασκόντων της σχολικής μονάδας».
 
Όμως, η εμπειρία λέει ότι οι ειδικοί βοηθοί και γενικότερα το προσωπικό στήριξης που θα έπρεπε να υπάρχει στα κοινά σχολεία για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες μπορεί να κάνουν μήνες να οριστούν ή να περάσουν ολόκληρες χρονιές χωρίς καν να στείλει το κράτος τέτοιο προσωπικό σε κάποια σχολεία.
 
Η ρύθμιση, λοιπόν, του νομοσχεδίου ανοίγει το δρόμο για να αναλάβουν οι οικογένειες των ΑμΕΑ και αυτό το βάρος... 
 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Τρία νέα κτίρια στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας

Οι προσφερόμενες υπηρεσίας θα είναι δωρεάν και θα καλύπτονται από την πρόσφατη επιδότηση των 6.600.000 ευρώ του υπουργείου Εργασίας για προγράμματα αποϊδρυματοποίησης

"Πότε;": Ένα τραγούδι για τη στήριξη του Συλ. Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Παιδικά Όνειρα"

Προσπάθεια για την ανέγερση κατάλληλης στέγης διαβίωσης των παιδιών

Έξι χρόνια κάθειρξη σε 25χρονο συνοδό παιδιών με ειδικές ανάγκες που ασέλγησε σε ανήλικο

Το περιστατικό διαδραματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 σε κατασκήνωση