Thumbnail
Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να πέφτουν από τα σύννεφα  

Ο Γιώργος Γερμενής («Καιάδας» το... καλλιτεχνικό του) εκτός από τα βουλευτικά του καθήκοντα, ασχολείται και με την μουσική. Και μάλιστα, εδώ και πολλά χρόνια, καθώς παίζει μπάσο και κάνει τα φωνητικά της μπλακ μέταλ μπάντας Naer Mataron από το μακρινό 1996.

Ωστόσο μόλις πρόσφατα οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ανακάλυψαν και αυτή την πτυχή του «πρωτοπαλίκαρου» τους, χάρη στο τελευταίο άλμπουμ της μπάντας (Lucitherion) που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο.

Σε βίντεο κλιπ του συγκροτήματος μπορεί κανείς να βρει αρκετά σχόλια ψηφοφόρων και χρυσαυγιτών, όπως «φύγε από την Χρυσή Αυγή», «εάν δεν φύγεις δεν ξαναψηφίζουμε», αναμεμειγμένα με εκφράσεις που καλό θα ήταν να παραληφθούν (μαζί με διάφορους βαρβαρισμούς).

Ο λόγος;

Οι πολλαπλές αναφορές του συγκροτήματος, στιχουργικά και στην αισθητική των album και των live τους, στον παγανισμό και τον σατανισμό φαίνεται πως «ξενίζει» τους υπερσυντηρητικούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και δεν «κολλάει» στο τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια.

Δεν λείπουν και οι άκρως αντι-χριστιανικοί στίχοι σε τραγούδια  οι αντιχριστιανικοί στίχοι καθώς ο Καιάδας και οι υπόλοιποι Naer Mataron τραγουδούν  «η χριστιανική εκκλησία βρομάει τη σαπίλα του Ιεχωβά», «Η φτήνια του υπανθρώπου του Σταυρού», «Φλόγες που καίνε τον υιό του Θεού και τους Αγίους του» σε προηγούμενο άλμπουμ της μπάντας.

Υπενθυμίζεται πως ο Γερμενής είναι κατηγορούμενος και στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Υπάρχει, άλλωστε, και ηχητικό από συνομιλίες Χρυσαυγιτών που τον «καίνε»:

 «Τον σκότωσε στο ξύλο ο ‘‘Καιάδας’’. Ο ‘‘Καιάδας’’ τον είχε ξαπλώσει από τις μπουνιές και του πάταγε το κεφάλι κάτω». «Και μπράβο του, έτσι λίγο να θυμηθεί και τα παλιά ο ‘‘Καιάδας’’. Ξέρεις...», συζητούν δύο χρυσαυγίτες σε διάλογο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η εκπαιδευτικός που πέθανε στη Γλυφάδα από την κακοκαιρία
Γλυφάδα: «Με τα άσπρα θα τη ντύσω, νύφη» – Σπαράζει ο πατέρας για τη 56χρονη φιλόλογο
«Χάσαμε έναν άγγελο, θα την ντύσουμε νύφη» - Ξεσπά ο πατέρας της αδικοχαμένης Χριστίνας Φωστέρη (Βίντεο)
Γλυφάδα: «Με τα άσπρα θα τη ντύσω, νύφη» – Σπαράζει ο πατέρας για τη 56χρονη φιλόλογο
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
ΙΕΠ: Νέα τμήματα για την επιμόρφωση SUB.8 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών
Ανοίγει στις 26 Ιανουαρίου πλατφόρμα του ΙΕΠ για το SUB.8: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τις αιτήσεις
ΙΕΠ: Νέα τμήματα για την επιμόρφωση SUB.8 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στην Κοζάνη
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»
«Όχι στην εξάντληση της αυστηρότητας για τις συγχωνεύσεις σχολείων» - Η Υπουργός Παιδείας για το «λουκέτο» στις σχολικές επιτροπές, τις άγονες...
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»