Thumbnail
Την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα, θα κλείσει η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον καθορισμό του χαρτοφυλακίου των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που θα τεθούν σε διαδικασία πώλησης

Σχετικές επισημάνσεις έκανε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο περιθώριο των διαβουλεύσεων που έγιναν χθες στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μάρος Σέφτσοβιτς.

Ο ίδιος ο κ. Σέφτσοβιτς σε δηλώσεις του, αν και υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ (και όχι Ενέργειας για την οποία ο ίδιος είναι αρμόδιος), εκτίμησε ωστόσο ότι η λύση θα βρεθεί σχετικά γρήγορα υπογραμμίζοντας ότι τα ενεργειακά αποτελούν σημαντικό τμήμα της τρίτης αξιολόγησης την οποία η κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει σύντομα.

Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων που αντιστοιχούν στο 40% του δυναμικού της ΔΕΗ γίνεται σε εφαρμογή απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το "σπάσιμο" του μονοπωλίου της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή.

Έχει συμφωνηθεί η πώληση της μονάδας στη Φλώρινα, καθώς και της άδειας για κατασκευή δεύτερης μονάδας στον ίδιο Σταθμό, ενώ ο πυρήνας της διαπραγμάτευσης σχετίζεται με το αν θα γίνει δεκτή η ελληνική πρόταση να περιληφθεί στο "πακέτο" και ο ΑΗΣ Αμυνταίου ή θα ενταχθούν άλλες μονάδες.

Το "καλάθι" που θα επιλεγεί θα τεθεί σε δοκιμασία αγοράς (market test), προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά τους. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης υδροηλεκτρικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρότυπα σχολεία, μαθητές, τάξη, σχολείο
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας
Τα φετινά θέματα και οι απαντήσεις της γραπτής δοκιμασίας για Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας