Thumbnail
Και νέα πυρκαγιά στο Καλαμάκι

Περισσότερα από δέκα είναι πλέον τα ενεργά μέτωπα φωτιάς στη Ζάκυνθο, που καίγεται για τρίτη ημέρα, καθώς πριν λίγη ώρα μια νέα πυρκαγιά έκανε την εμφάνιση της, αυτή τη φορά σε δάσος στο χωριό Καλαμάκι. Στην φωτιά έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου.

Σήμερα έφτασαν στο νησί ακόμα 6 οχήματα με 20 άντρες, για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η πυροσβεστική δύναμη στη Ζάκυνθο και από άλλες περιοχές της χώρας.

Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι που πνέουν στο νησί είναι ιδιαίτερα ισχυροί, κάτι που βοηθάει την εξάπλωση των πυρκαγιών, ενώ αντίθετα εμποδίζει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να απογειωθούν και να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

Τώρα, επιχειρούν δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα, τύπου Ericsson, σε Αγαλά και Βασιλικό όπου υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, ενώ τέλος, στις Βολίμες οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, δήλωσε ότι "πρόκειται για μια μη φυσιολογική κατάσταση και εξέλιξη", καθώς "την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με δύο μεγάλες πυρκαγιές και προσπαθούν να σώσουν κατοικημένες περιοχές, ξεφυτρώνουν σε άλλα σημεία πολλές πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα και μάλιστα σε σημεία και ώρες που δεν δικαιολογούνται από τυχαία αιτία".

Την ίδια ώρα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη σήμερα στην Ζάκυνθο, προκειμένου να ερευνήσει το μπαράζ πυρκαγιών και να συλλέξει στοιχεία για τα αίτια που τις προκάλεσαν και ίσως και για τους εμπρηστές που ενδεχομένως βρίσκονται από πίσω.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα