Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Προσοχή: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα (Χάρτης)


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Αύγουστος, 2017 - 11:21 | Στην Κατηγορία:

Σε ποιες περιοχές έχει σημάνει συναγερμός

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας, 4, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα, Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Η προειδοποίηση αφορά τις εξής περιοχές:
•Περιφέρεια Πελοποννήσου (Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία)
•Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
•Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Χάρτης: Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά σε 4 μεγάλες περιφέρειες αύριο

Τι συνιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες

Φωτιά σε προβολέα χειρουργείου εν μέσω επέμβασης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μεγάλη πυρκαγιά στο Λασίθι

Δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή