Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πετρελαιοκηλίδα: Σε ποιες περιοχές παραμένει η ρύπανση


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος, 2017 - 21:48 | Στην Κατηγορία:

Αναλυτικά

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση σε πολλές περιοχές από τη Σαλαμίνα ως τη Γλυφάδα μετά τη διάσπαρτη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ" νοτιοδυτικά της Αταλάντης τα ξημερώματα της Κυριακής 10/09.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή στο σημείο του ναυαγίου συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες για την πρόσδεση του νέου δεξαμενόπλοιου που θα προσεγγίσει στο σημείο προκειμένου να συνεχιστεί η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο "Αγία Ζώνη ΙΙ" .

Στη Σαλαμίνα και στη Ζέα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση ωστόσο εργασίες αντιρρύπανσης συνεχίζονται και στις δύο περιοχές. Στην περιοχή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αντιρρύπανσης, ενώ στην Πειραϊκή εργασίες καθαρισμού πραγματοποιούνται στη ξηρά.

Στη λουτρική εγκατάσταση "Φρεαττύδα", έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής.

Στη θαλάσσια περιοχή του Παλαιού Φαλήρου παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, ενώ επιχειρεί συνεργείο της αναδόχου εταιρείας.

Στο Ελληνικό μπροστά από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. επιχειρεί συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας, όπως και στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών (Ε.Ν.Ο.Α.).

Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η -2η-3η -4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη, ωστόσο οι εργασίες συνεχίζονται από ιδιωτικό συνεργείο 43 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, 30 δόκιμους λιμενοφύλακες, 11 εθελοντές, καθώς και αντιρρυπαντικά μέσα.

Στην εγκατάσταση "ARC-BALUX" επιχειρούν 57 άτομα ιδιωτικής εταιρείας και 5 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη η κατάσταση παρουσιάζεται ικανοποιητική, ενώ στο Μεγάλο και Μικρό Καβούρι συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργεία του δήμου.

Μπροστά από την ξενοδοχειακή εγκατάσταση "Divani" τοποθετήθηκε προληπτικά απορροφητικό φράγμα.

Στην περιοχή της Βουλιαγμένης και του Λαγονησίου δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Σαντορινιός: Σύντομα η άρση της απαγόρευσης για κολύμβηση

Στις θετικές προοπτικές της χώρας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός

Στο κοινό ξανά οι ακτές της Πειραϊκής από την Πέμπτη

Αναλυτικά η κατάσταση στις περιοχές

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός και παραδόθηκαν στο κοινό οι ακτές στο Π.Φάληρο

Παραδόθηκε προς χρήση στο κοινό, το πρώτο τμήμα από τις παραλίες του Σαρωνικού Κόλπου, οι οποίες επλήγησαν από το περιστατικό της βύθισης του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Δάσκαλοι και καθηγητές διαδηλώνουν το Σάββατο για το περιβαλλοντικό έγκλημα στο ΑργοΣαρωνικό

Μεγάλη Κινητοποίηση προετοιμάζουν εδώ και ημέρες σύλλογοι δασκάλων και ΕΛΜΕ της Αττικής για να διαμαρτυρηθούν για το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Αργοσαρωνικό. Η συγκέντρωση όπως σημειώνει η ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Μέχρι στιγμής συμμετέχουν 26 Εκπαιδευτικά Σωματεία της Αττικής ενώ ανακοινώσεις συμμετοχής έχουν εκδόσει και ενώσεις γονέων καθώς και μαθητές. Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση πρόσκληση προς την Εκπαιδευτικοί Κοινότητα