Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πέθανε ο πατριάρχης της δυναστείας Ροκφέλερ


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μάρτιος, 2017 - 17:48 | Στην Κατηγορία:

Σε ηλικία 101 ετών

Σε ηλικία 101 ετών πέθανε ο πατριάρχης της δυναστείας Ροκφέλερ, Ντέιβιντ, στο σπίτι του, στο Pocantico Hills, την ώρα που κοιμόταν.

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1915 και δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές αυτοκρατορίες στον κόσμο. Σπούδασε στο οικονομικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στο Χάρβαρντ. Μέχρι το 2004 ήταν αρκετά δραστήριος, καθώς όλες οι αποφάσεις, από τις μικρότερες έως τις μεγαλύτερες τύγχαναν της έγκρισής του. 

Η προσωπική περιουσία του μεγάλου επιχειρηματία και επενδυτή ανήλθε το 2017 στα 3,3 δισ. δολάρια. Η δυναστεία έχει περιέλθει στην κυριότητα των παιδιών του, Τζον Ντέιβιντ Ροκφέλερ και Άμπι Όλντριτζ Ροκφέλερ και των εγγονιών του Τζον Ντέιβιντ Ροκφέλερ και Λάουρα Σπέλμαν Ροκφέλερ.

Οι Ροκφέλερ δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα, αλλά και σε επενδύσεις εμπορικών κέντρων ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα όμως στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές αυτοκρατορίες στον κόσμο.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα