Thumbnail
Στη λίστα «Μπόργιανς» ο ένας λογαριασμός, στη λίστα «Λαγκάρντ» οι άλλοι δύο

Με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ξεκίνησε νέα έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, με αντικείμενο την πώληση το 2016, του ακινήτου στη Σύρο. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζητά από τους συναδέλφους της που θα ασχοληθούν με το θέμα, να εξετάσουν αν η μεταβίβαση είναι εικονική, όσο και θέματα φορολογικής διοίκησης: πώς το ζευγάρι εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα ώστε να προχωρήσει η αγοραπωλησία του επίμαχου ακινήτου, εφόσον είχαν φορολογικές εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με σκοπό πολύ σύντομα η εισαγγελία Διαφθοράς να έχει απαντήσεις για τη μεταβίβαση του συγκεκριμένου ακινήτου, καθώς το θέμα κρίνεται πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της γενικότερης έρευνας που αφορά το ζεύγος Παπαντωνίου, στο οποίο πριν από λίγες ημέρες απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, μετά την απαγγελία κατηγορίας για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι οι εισαγγελικές και οι δικαστικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων που έχουν ζητήσει από την Ελβετία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχουν εντοπιστεί σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να έχει προχωρήσει στην Ελβετία σε νομικές διαδικασίες ώστε να αποτραπεί η άρση της τραπεζικής ασυλίας και να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί αυτοί.

Ο ένας από τους επίμαχους λογαριασμούς εντοπίστηκε πρόσφατα και από τα αρχεία της λίστας «Μπόργιανς», ενώ οι άλλοι δύο είχαν προκύψει από τη λίστα «Λαγκάρντ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΔΑΜΟ
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση κάποιου, ο οποίος , όταν αναφέρεται στην θεραπεία ενός ασθενούς από μία πάθηση λέει τη φράση «αυτός καρδάμωσε» - Ενα...
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
naksos.jpg
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
«Τα λευκά μάρμαρα, οι αρχαίοι ναοί και οι γιγαντιαίοι Κούροι είναι "μάρτυρες" της πλούσιας μακραίωνης ιστορίας του μυθικού νησιού»
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
33-your-childs-teacher-happy-kids-classroom.jpg
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο
Η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, καθώς υποχώρησε κατά έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 που είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο