Thumbnail
Άγιος Ευστράτιος

H Ζωή Τσομπανέλλη, μια 18χρονη από τον 'Αγιο Ευστράτιο που ξεκινάει τις σπουδές της μετά την επιτυχία της στις πανελλαδικές εξετάσεις θα σπουδάσει με υποτροφία στο πλαίσιο της δράσης «Αριστεία και Θάλασσες» της κολυμβητικής ομάδας «Pastra Cretonaxiosa». Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση στον Αϊ Στράτη της δημάρχου Αγίου Ευστρατίου Μαρίας Κακαλή και του αντιδημάρχου Δημήτρη Κουτσουρίδη με την κολυμβήτρια μακρινών διαδρομών Ευγενία Τζαννίνη. Παρούσα και η περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου που μετά από αίτημά της θα δοθεί η υποτροφία για τις σπουδές της Ζωής Τσομπανέλλη η οποία είναι η μοναδική απόφοιτος του Λυκείου Αγίου Ευστρατίου που πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η δράση «Αριστεία και Θάλασσες» απευθύνεται στους άριστους μαθητές των ακριτικών νησιών και σκοπό έχει την οικονομική τους ενίσχυση για την επιτυχή ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών τους και ακολούθως τη δημιουργία κοινότητας επιστημόνων με σκοπό τη συνέχιση του έργου της δράσης. «Ευχαριστούμε τα μέλη της κολυμβητικής ομάδας που με την προσφορά τους δίνουν τη δυνατότητα στους νέους των ακριτικών νησιών μας να σπουδάσουν και να προσφέρουν με τη σειρά τους στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των νησιών μας» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κ. Καλογήρου σχετικά με τη χορήγηση της υποτροφίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στον Άι Στράτη συζητήθηκε επίσης η πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και των νέων έργων που προγραμματίζονται στο νησί και χρηματοδοτούνται είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Αγίου Ευστρατίου για την ωρίμανση και ακολούθως την έναρξη έργου ψηφιοποίησης αρχείου πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του νησιού.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τέλος τη δήμαρχο για τη δημοπράτηση του έργου βελτίωσης οδικής σύνδεσης του οικισμού με το ελικοδρόμιο, οι εργασίες του οποίου προβλέπεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή