Thumbnail
Μηχανογραφικό - Όλες οι αλλαγές, του Ιωάννη Κουράκλη

Σημαντικές διαφοροποιήσεις στις διαθέσιμες επιλογές των υποψηφίων περιλαμβάνειτ ο Μηχανογραφικό Δελτίο του 2017 σε σχέση με το περσινό

Οι μεταβολές προέκυψαν  βάσει Υπουργικών αποφάσεων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2017.

Μια συνολολική αποτίμηση των αλλαγών που έγιναν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυξήθηκαν αισθητά οι επιλογές των υποψηφίων - αν και όχι ισόβαθμα σε όλα τα πεδία.

Η ανάλυση εστιάζει στις μεταβολές στο πλήθος των επιλογών που έγιναν σε σχέση με το 2016 όσο αφορά πανεπιστήμια και ΤΕΙ καθώς και με την παραχώρηση τμημάτων από κάποιο πεδίο προς κάποιο/κάποια άλλα.

Προφανώς αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν και τις βάσεις αλλά και την επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού των μαθητών της Β΄ και Γ΄Λυκείου και γι αυτό είναι πράγματι σημαντικές.

Δεν συμπεριλαμβάνονται άλλου είδους αλλαγές που υπάρχουν, όπως πχ μετονομασίες τμημάτων ή την μετατροπή της ΣΤΥΑ κλπ που είναι μάλλον επουσιώδεις.

Συγκεκριμένα: 

 

Στους πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζονται αναλυτικά οι μεταβολές ανά επιστημονικό πεδίο 

Ο πρώτος πίνακας περιλαμβάνει τις μεταβολές πανεπιστημιακών τμημάτων και ο δεύτερος τις μεταβολές τμημάτων - εισαγωγικών κατευθύνσεων Τ.Ε.Ι. 

Οι κόκκινες ενδείξειςε των πεδίων υποδεικνύουν προσθήκη τμήματος, οι μαύρες τμήμα που προϋπάρχει και οι κίτρινες τμήμα που διαγράφτηκε

π.χ.

 

 

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2017

To alfavita εκδίδει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον "Οδηγό Σπουδών και Επαγγέλµατος 2017 - ΑΕΙ, ΤΕΙ, Στρατιωτικές και Αστυνοµικές Σχολές"  με την υπογραφή του εκπαιδευτικού αναλυτή Χρήστου Κάτσικα. Ο οδηγός αποκτήθηκε την προηγούμενη χρονιά από χιλιάδες μαθητές και περιλαµβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για όλα τα τμήματα των Πανεπιστημίων και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων

Παραγγείλτε τον εδώ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα