Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η διατριβή του Χόκινγκ έριξε την σελίδα του Κέιμπριτζ μόλις αναρτήθηκε


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Οκτώβριος, 2017 - 00:11 | Στην Κατηγορία:

Έπεσε η σελιδα του Πανεπιστημίου

Πανικός έγινε με την ανάρτηση της διατριβής στο διαδίκτου του Στίβεν Χόκινγκ «Οι Ιδιότητες των διαστελλομένων συμπάντων». Η διατριβή αναρτήθηκε τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, το οποίο «έπεσε» στην κυριολεξία και από τις 7.30 το πρωί (τοπική ώρα) ήταν μη προσβάσιμη. 

Μέσα σε λίγα λεπτά η διατριβή έγινε περιζήτητο θέμα στο ηλεκτρονικό αποθετήριο ανοιχτής πρόσβασης του Κέμπριτζ, Apollo.  

«Είχαμε μία τεράστια ανταπόκριση στην απόφαση του καθηγητή Χόκινγκ να δώσει στη δημοσιότητα και να καταστεί διαθέσιμη για "κατέβασμα", με περισσότερα από 60.000 downloads μέσα σε 24 ώρες», δήλωσε εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου. 

Η διατριβή «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και τις πρώτες 12 ώρες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να διαβάσουν το έγγραφο των 134 σελίδων. 

Ο Χόκινγκ ελπίζει ότι, δίνοντας ελεύθερη πρόσβαση στους πάντες να διαβάσουν τη διδακτορική εργασία του, με τίτλο «Ιδιότητες των διαστελλομένων συμπάντων», θα εμπνεύσει και άλλους επιστήμονες να μοιρασθούν το έργο τους.

Όπως είπε, «δίνοντας ανοικτή πρόσβαση στη διατριβή για το PhD μου, ελπίζω να εμπνεύσω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να κοιτάξουν ψηλά στα αστέρια και όχι χαμηλά στα πόδια τους, να αναρωτηθούν για τη θέση μας στο σύμπαν και να προσπαθήσουν να το κατανοήσουν. Ο καθένας οπουδήποτε στον κόσμο θα πρέπει να έχει ελεύθερη και απεριόριστη πρόσβαση όχι μόνο στην έρευνά μου, αλλά επίσης στην έρευνα κάθε μεγάλου και διερευνητικού νου σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης κατανόησης». 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

«Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα» - Το τελευταίο βιβλίο του Σ.Χόκινγκ θα εκδοθεί μετά θάνατον

Κυκλοφορεί την Τρίτη 16/10 σε Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία, στην Ιταλία, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία

Ο Στίβεν Χόκινγκ "μιλάει" στο διάστημα υπό τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου!

Η εκπομπή του σήματος θα στοχεύει τη μαύρη τρύπα 1A 0620-00 που βρίσκεται σε ένα διπλό σύστημα μαζί με ένα μικρό άστρο

Ταξιδιώτες από... το μέλλον μπορούν να παρακολουθήσουν το μνημόσυνο του Στίβεν Χόκινγκ!

Το χιούμορ του ΄μεγάλου αστροφυσικού φαίνεται ότι ασπάζεται και η οικογένειά του!