Thumbnail
Επιπλέον 80 εκατ. ευρώ διατίθενται στη δράση του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων, που αντιστοιχεί στην ένταξη επιπλέον 1.769 επιχειρήσεων

Συνολικά ο διαθέσιμος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 310 εκατ. ευρώ και ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που εντάσσονται είναι 6.181 ενώ ήδη έχει ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των δαπανών.

Αρχικά ο προϋπολογισμός ήταν 110 εκατ. ευρώ και εντάχθηκαν 4.412 επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω προϋπολογισμοί είναι οι αναγραφόμενοι στην πρόσκληση και στις αντίστοιχες τροποποιήσεις της (χωρίς το 20% της υπερδέσμευσης). Ο αριθμός των επιχειρήσεων είναι ο τελικός αριθμός που αντιστοιχεί στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβανομένης της υπερδέσμευσης.

Η δράση

Το πρόγραμμα ενισχύει υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και είναι οι εξής:

  • Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων
  • Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
  • Υλικά / Κατασκευές
  • Εφοδιαστική Αλυσίδα
  • Ενέργεια
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ
  • Υγεία

Οι επιχειρήσεις επιδοτούνται με ποσό 15.000 έως 200.000 ευρώ και η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμών δαπανών ενώ προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα