Thumbnail
Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη 

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς με τίτλο «Μπλόκο της Κοκκινιάς... 40 ημέρες μετά» διοργανώνει ο δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, «με το σκεπτικό της ζωτικής ανάγκης η ιστορία να είναι ζώσα και δρώσα μέσα στο παρόν» όπως αναφέρει ο δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης,

«Η Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς θα φιλοξενήσει δύο συναυλίες και ένα ντοκιμαντέρ, αναδεικνύοντας πολιτισμικά τον χώρο και την ιστορική μνήμη» προσθέτει ο δήμαρχος, καλώντας το κοινό να συμμετάσχει δωρεάν σε αυτές τις δράσεις, οι οποίες έχουν στόχο «την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της πόλης μας».

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου με τη συμμετοχή του Nikea Guitar Ensemble και της Κιθαριστικής Ορχήστρας Νίκαιας υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη.

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου θα δώσει συναυλία ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και την επομένη, στις 19:30, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών», με θέμα την ΕΑΜική Αντίσταση την περίοδο της Κατοχής της Αθήνας, σε σκηνοθεσία Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ και τους ιστορικούς Μενέλαο Χαραλαμπίδη και Μάγδα Φυτιλή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα