Thumbnail
Ομόφωνα αθώοι, παρά την αρνητική εισήγηση της εισαγγελέως

Αθώοι κρίθηκαν ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η Ηριάννα και ο Περικλής. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος κατά την αναγγελία της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, οι δύο κατηγορούμενοι κρίνονται ομόφωνα αθώοι και χωρίς αμφιβολίες.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος, σύμφωνα με το The Case, επεσήμανε: 

"Η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της. Τα στοιχεία δεν έδειξαν τίποτε. Δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα. Οι κοιν. συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. Το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο."

Ενοχή είχε ζητήσει η Εισαγγελέας

Νωρίτερα στην κατάμεστη από αλληλέγγυους αίθουσα του δικαστηρίου, η Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή, ενώ καταφέρθηκε ενάντια και σε όσους δημοσιογράφους και αλληλέγγυους κάλυψαν τη δίκη.

Συγκεκριμένα είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων με την ίδια ποινή, όπως πρωτόδικα, δηλώνοντας πεπεισμένη πως είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η Εισαγγελέας είχε διατυπώσει, παράλληλα, τη θέση της ότι η υποψήφια Διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο πτυχιούχος Γεωπονικής «έχουν σφικτό εναγκαλισμό» με «μέλη και ηγετικά στελέχη των Πυρήνων».

Η Εισαγγελέας εξέλαβε τα ευρήματα του εργαστηριακού ελέγχου της ΓΑΔΑ απολύτως αξιόπιστα και εξήγησε ότι υποδεικνύουν «άμεση επαφή» με οπλισμό που είχε βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη, βάσει του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 30χρονης και του 34χρονου συγκατοίκου του συντρόφου της.

Επέμεινε, δε, ιδιαίτερα στις φιλικές σχέσεις του συντρόφου της Ηριάννας -που δικάστηκε και αθωώθηκε ως μέλος της ΣΠΦ- με «δύο σκληρά αρχηγικά μέλη» της οργάνωσης, αλλά και στη σχέση της Ηριάννας με άλλα δύο πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Αναφέρθηκε ακόμη και στα «ταξίδια στο εξωτερικό όπως του Περικλή με τον Κων/νο στην Βαρκελώνη», ενώ ανέφερε ότι «τα μέλη της ΣΠΦ δε, είναι άριστοι σκοπευτές».

Ένα βίντεο για την παράλογη ιστορία της Ηριάννας και του Περικλή

Δείτε ΕΔΩ ένα βιντεάκι που εξηγεί την "Παράλογη Ισοτρία της Ηριάννας" και τα όσα συνέβησαν όλον αυτόν τον καιρό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, καθώς πέρυσι στα Πειραματικά σχολεία έγιναν 9044 αιτήσεις για 2405 θέσεις, ενώ στα Πρότυπα 8752 αιτήσεις για...
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
εκπαιδευτικος
Απίστευτο: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός κλειδώθηκε με τους μαθητές σε τάξη για να αξιολογηθεί! Έκαναν… άσκηση σεισμού για να τους βγάλουν
Τραγελαφικά περιστατικά σε γυμνάσιο των Χανίων
Απίστευτο: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός κλειδώθηκε με τους μαθητές σε τάξη για να αξιολογηθεί! Έκαναν… άσκηση σεισμού για να τους βγάλουν