Thumbnail
Την απαγόρευση λήψης φωτογραφιών επέβαλλαν οι υπεύθυνοι του καταυλισμού στη Μόρια της Λέσβου, προκειμένου να περιοριστεί (;) η κατακραυγή για τις άθλιες συνθήκες και τα παγωμένα παραπήγματα.

Με απαγόρευση ή χωρίς, εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν έρμαια του χιονιά και της κακοκαιρίας που χτυπά το νησί. Το χιόνι στον καταυλισμό κάλυψε τα πάντα, ακόμα και τις πρόχειρες σκηνές στις οποίες πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να προστατευτούν. Το χιόνι μετατράπηκε σε πάγο, καθιστώντας πιθανή την εμφάνιση κρυοπαγημάτων στους ανθρώπους που μένουν στον καταυλισμό και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. Επίσης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες του κέντρου είναι τελείως άμαθοι από αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν επαρκή μέτρα προφύλαξης για την υγεία τους, ακόμη και για την ασφαλή του μετακίνηση πάνω στον πάγο!

Το ντροπιαστικό βίντεο δείχνει τον καταυλισμό των προσφύγων καλυμμένο από το χιόνι:

Οι οργανώσεις γιατρών που δρουν στην περιοχή κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί λόγο του παγετού, ενώ παρά τις δεσμεύσεις των αρμόδιων είναι απίθανο να απομακρυνθούν οι πρόχειρες (καλοκαιρινές) σκηνές και να αντικατασταθούν από τις πιο ανθεκτικές στο κρύο πλαστικές.

Όπως τονίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αξίζει να αναφερθεί ότι την Κυριακή στον καταυλισμό της Μόριας υπήρχαν αυστηρά μέρα ασφαλείας ενώ αστυνομικοί απαγόρευαν τη φωτογράφιση του καταυλισμού ακόμα και απ’ έξω.

Τέλος, σημειώνεται ότι από χθες, στο κάτω κάστρο της πόλης, μέσα στον πύργο, εγκαταστάθηκαν ξανά ομάδες Αφρικανών μεταναστών που διέφυγαν από τον καταυλισμό της Μόριας και οι οποίοι με μεγάλες φωτιές προσπαθούν να ζεσταθούν. Μέσα δε στις πολεμίστρες τοποθέτησαν ξανά σκηνές για την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία τους από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΑΠ
ΕΑΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εισαγωγής για το 2024/2025 - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βασιζόμενη στον χρόνο υποβολής αίτησης
Η προθεσμία αιτήσεων λήγει στις 14 Ιουνίου
ΕΑΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εισαγωγής για το 2024/2025 - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βασιζόμενη στον χρόνο υποβολής αίτησης
servia
Η ανυπακοή του Μαρίνου Ριτσούδη: ο Έλληνας που στη Σερβία λατρεύεται ως ήρωας ενώ στη χώρα μας έχει ξεχαστεί
Εκεί κάπου στους δρόμους του Βελιγραδίου, στη συνοικία Drojol υπάρχει ένα τοιχογράφημα, ένα γκράφιτι δηλαδή, με την μορφή ενός Έλληνα
Η ανυπακοή του Μαρίνου Ριτσούδη: ο Έλληνας που στη Σερβία λατρεύεται ως ήρωας ενώ στη χώρα μας έχει ξεχαστεί