Thumbnail
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για νόμιμη βιομηχανική κάνναβη που ανήκει στον 24χρονο που αναζητείται!

 

Διαφορετική τροπή παίρνει το θέμα του εντοπισμού και εκρίζωσης 10.564 δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή του Καλλιθήρου, καθώς ο 44χρονος που είχε συλληφθεί μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karditsapress.gr, ο 44χρονος στον ανακριτή ανέφερε ότι πρόκειται για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και ότι ανήκει σε 24χρονο συγγενή του με τον ίδιο να μην έχει σχέση. Ο 24χρονος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην Αστυνομία ενώ μέχρι χθες τουλάχιστον δεν υπήρχε καν ένταλμα σύλληψης. 

Να θυμίσουμε εδώ ότι στη συνέντευξη τύπου που είχαν παραχωρήσει στελέχη της Αστυνομιας είχαν υποστηρίξει ότι ο 44χρονος «παραδέχτηκε» ότι δική του ήταν η καλλιέργεια και λόγω παλαιότερων υποθέσεών του με τη νομοθεσία δεν μπορούσε να καλλιεργεί ούτε βιομηχανική κάνναβη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο 24χρονος είναι δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών και διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο προέγκριση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η δε έκταση 3,5στρεμμάτων είναι δηλωμένη στο σύστημα ΟΣΔΕ. Από την αστυνομία είχε υποστηριχθεί πως ως εκείνη τη στιγμή (μετά την εκρίζωση) «δεν είχε παρουσιαστει κάποιο νομιμοποιητικό έγγραφο»

Μετά από αυτή την εξέλιξη και την απελευθέρωση του 44χρονου προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τα οποία ίσως πρέπει να πάρει θέση η ίδια η αστυνομία. Ευκολα διαπιστώνονταν αν η καλλιέργεια ήταν νόμιμη ή όχι.

Συμφωνα με κάποιες πληροφορίες μάλιστα έχει ζητηθεί εκτίμηση από γεωπόνους της ζημιας από την εκρίζωση, ώστε να ασκηθεί αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού δημοσίου. Θα δούμε τις επόμενες μέρες και μετά την εμφάνιση του 24 χρονου αν πρόκειται για την "επιτυχία της χρονιάς" ή την...πατάτα της χρονιάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
σχολεία
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας
«Στα τριάντα εννιά χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Aπριλίου ουδείς νοήμων και λογικός άνθρωπος έχει βρεθεί να πει έναν καλό λόγο για την...
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας