Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Άφαντος παραμένει ο Αρτέμης Σώρρας - Τι δηλώνει ο δικηγόρος του


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μάρτιος, 2017 - 16:34 | Στην Κατηγορία:

"Δέχεται απειλές για τη ζωή του"

Συνέντευξη παραχώρησε ο δικηγόρους του καταζητούμενου αρχηγού της οργάνωσηςε "Ελλήνων Συνέλευσις", Αρτέμη Σώρρα, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους ο πελάτης του δεν παραδίδεται στην αστυνομία.

Όπως δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο συνήγορος, Βασίλης Νουλέζας, «η ποινή που επιβλήθηκε στον Αρτέμη Σώρρα είναι εξοντωτική και δυσανάλογη με τη βαρύτητα της πράξης του».

Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι θα ήταν «σωστότερο να θέσει τον εαυτό του στην διάθεση της Δικαιοσύνης και στην εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «εκείνος αποφασίζει, εγώ είμαι εντολοδόχος δικηγόρος και εκτελώ εντολές στα πλαίσια και στα όρια της εξουσιοδοτήσεως μου».

Ο κ. Νουλέζας δεν αποκάλυψε αν ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην για απάτη και υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση, βρίσκεται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ενώ τόνισε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν εμφανίζεται είναι επειδή δέχεται σοβαρές απειλές για τη ζωή του! Ο δικηγόρος πρόσθεσε ακόμη πως δύο φορές έχει δεχτεί «επίθεση δολοφονική, δηλαδή απόπειρα ανθρωποκτονίας. Είναι αρχηγός πολιτικού φορέα και αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλη ποινή».

«Αν και δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να απαντήσω και ακόμη κι αν γνώριζα που βρίσκεται δεν θα σας το αποκάλυπτα, σας λεω ότι δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να κρύβεται, να είναι φυγόποινος. Θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αύριο που αφορά την αίτηση αναστολής εκτέλεσης πρωτόδικης καταδικαστικής του άρθρου 7 του κώδικα ποινικής δικονομίας, και δεν εμφανίζεται γιατί δεν είναι απαραίτητη, αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία και επίσης δέχεται απειλές και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του», ανέφερε ο κος Νουλέζας.

Όπως ακόμη είπε, αν απορριφθεί το αίτημα έφεσης αύριο, θα μιλήσει με τον εντολέα του, καθώς δεν γνωρίζει αν είναι στις προθέσεις του να παραδοθεί. Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν ξέρει αν βρίσκεται στο εξωτερικό, τονίζοντας πάντως ότι «στις 17 και 18 του μηνός που επικοινώνησα με τον κ. Σώρρα και μου χορήγησε την εξουσιοδότηση για να ασκήσω έφεση δεν έλειπε στο εξωτερικό».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Στον ανακριτή ο Σώρρας - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Στα δικαστήρια ανέμεναν τον συλληφθέντα αρχηγό τους αρκετοί υποστηρικτές της οργάνωσής του

Εξαγόρασε την ποινή της και βγήκε από το «κρησφύγετο» η σύζυγος του Σώρρα

Αθόρυβα, χωρίς ούτε ο στενός πυρήνας της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις να αντιληφθεί το παραμικρό, η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα, Βάια Ρουγκλίου, εγκατέλειψε το κρησφύγετό της και γύρισε στο σπίτι της, αφού δεν απειλείται πλέον να βρεθεί στη φυλακή