Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ δύο νέες Υπουργικές Αποφάσεις του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δ. Μπαξεβανάκη, που αφορούν τα ΕΠΑΛ: α) για τον ελάχιστο αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και β) τροποποίηση (αλλαγές, προσθήκες) ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ.

Με τη νέα Υ.Α. για τον κατώτατο αριθμό μαθητών στα ΕΠΑΛ απλοποιείται η διαδικασία για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων. Έτσι για όλες τις κατηγορίες σχολείων (από Α-Γ, Ε-Ζ, Η-ΙΒ) ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, όταν ο κατώτατος αριθμός είναι αυτός που προβλέπεται για την κάθε περιοχή. 

(δηλ. :για σχολεία που ανήκουν σε Α-Γ περιοχές 15 μαθητές σε Α΄, 13 σε Β΄ και 10 σε Γ΄ τάξη,  για σχολεία που ανήκουν σε Δ-Ζ περιοχές 12 μαθητές σε Α΄, 10 σε Β΄ και  8 σε Γ΄ τάξη, για για σχολεία που ανήκουν σε Η-ΙΒ περιοχές 10 μαθητές σε Α΄, 8 σε Β΄ και 6΄ σε Γ τάξη).

Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης προβλέπεται μόνο στις περιπτώσεις: α) όταν πρόκειται για μοναδικά τμήματα τομέα ή ειδικότητας σε όλη τη Διεύθυνση Δ.Ε., όπου τότε  υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί ο κατώτερος αριθμός κατά μια κατηγορία, β) για τα ΕΠΑΛ που ανήκουν στην κατηγορία Η-ΙΒ και λόγω ειδικών συνθηκών κλπ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης μπορεί υπό προϋποθέσεις να εγκρίνει τμήματα και με μικρότερο αριθμό μαθητών από τον προβλεπόμενο στην κατηγορία αυτή και γ) ειδικά για φέτος στη Δ΄τάξη των εσπερινών ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει υπό προϋποθέσεις και μικρότερα τμήματα σε όλες τις κατηγορίες σχολείων. 

Με την δεύτερη Υ.Α. προστίθενται ή αντικαθίστανται ειδικότητες σε ΕΠΑΛ, σύμφωνα με τις προτάσεις των σχολείων και των  Περιφερειακών Διευθυντής Εκπαίδευσης. Με αυτή την απόφαση ολοκληρώνεται η διαμόρφωση του χάρτη των ΕΠΑΛ με τομείς και ειδικότητες σύμφωνα με το ν.4386/16.

Δείτε τα έγγραφα αναλυτικά σε μορφή pdf

Το έγγραφο για την τροποποίηση (αλλαγές, προσθήκες) σε μορφή pdf.

Το έγγραφο για τον ελάχιστο αριθμό σε μορφή pdf. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλεξ
Καυγάς μεταξύ Αλεξοπούλου και Στραβελάκη: "Πάρτε πίσω αυτό περί δολοφονίας χαρακτήρα"
Η αναφορά περί «δολοφονίας χαρακτήρα» προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Στραβελάκη, ο οποίος απάντησε σε υψηλούς τόνους, τονίζοντας ότι σε...
Καυγάς μεταξύ Αλεξοπούλου και Στραβελάκη: "Πάρτε πίσω αυτό περί δολοφονίας χαρακτήρα"
βροχή
Πότε ξεκινά η κακοκαιρία τον Φεβρουάριο - Βροχές για πολλές ημέρες μέσα στον μήνα
Επιδείνωση από Τετάρτη απόγευμα - Τοπικά δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές
Πότε ξεκινά η κακοκαιρία τον Φεβρουάριο - Βροχές για πολλές ημέρες μέσα στον μήνα