Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Άλλαξε ο Γαβρόγλου την διάταξη κατάργησης της ξένης γλώσσας για την απόσπαση εκπαιδευτικών τα Ευρωπαϊκά Σχολεία


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Ιούλιος, 2017 - 10:32 | Στην Κατηγορία:

Σε αλλαγή προχώρησε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Άλλαξε την αρχική διάταξη για την κατάργηση της ξένης γλώσσας για την απόσπαση εκπαιδευτικών στα Ευρωπαϊκά σχολεία ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Η νέα διάταξη

Ειδικότερα η νέα διάταξη  που κατατέθηκε σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή έχει ως εξής:

Το πρώτο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 16 του ν. 4415/2016 αντικαθίσταται ως εξής:

«7. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποσπώνται στα ευρωπαϊκά σχολεία και στα σχολεία διεθνών οργανισμών, ύστερα από αίτησή τους, δημόσιοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, στα οποία περιλαμβάνεται τουλάχιστον η άριστη γνώση μίας ξένης γλώσσας, σύμφωνα με τους Κανονισμούς που διέπουν τα σχολεία αυτά.»

Η αρχική διάταξη

Η αρχική διάταξη που περιλαμβάνονταν στο πολυνομοσχέδιο “σκούπα” είχε ως εξής:

4. α. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 16 του ν. 4415/2016 διαγράφεται η φράση «, οι οποίοι έχουν άριστη γνώση της γλώσσας της χώρας στην οποία λειτουργούν τα σχολεία αυτά ή μιας από τις γλώσσες αγγλική, γαλλική, γερμανική, όταν αυτή δεν είναι η γλώσσα της χώρας απόσπασής τους».

Τι ίσχυε

ΝΟΜΟΣ 4415/2016 ΦΕΚ 159/Α/6-9-2016
Άρθρο 16

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών -Προσδιορισμός υπηρεσιακών αναγκών

7. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποσπώνται στα ευρωπαϊκά σχολεία και στα σχολεία διεθνών οργανισμών, ύστερα από αίτησή τους, δημόσιοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, οι οποίοι έχουν άριστη γνώση της γλώσσας της χώρας στην οποία λειτουργούν τα σχολεία αυτά ή μιας από τις γλώσσες αγγλική, γαλλική, γερμανική, όταν αυτή δεν είναι η γλώσσα της χώρας από- σπασής τους. Για τις αποσπάσεις στα σχολεία διεθνών οργανισμών ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 3, εφόσον δεν προσκρούουν σε διεθνή ή διακρατική συμφωνία άλλως οι διατάξεις της συμφωνίας.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα