Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Τι συμβαίνει με το τμήμα Ειδικής Αγωγής - Γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το Παν/μιο Ιωαννίνων


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιούλιος, 2018 - 22:16 | Στην Κατηγορία:

Βουλή

Απάντηση στο ερώτημα του κ. Μαυρωτά για την εξαέρωση του Τμήματος Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έδωσε ο Υπουργός Παιδείας στην τοποθέτηση του στην Α συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαυρωτάς:

“Η προχειρότητα και η αβεβαιότητα φαίνεται στα πολλά εμπρός πίσω της νομοθέτησης. Το Τμήμα Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εξαερώθηκε τελικά, ενώ ήταν στο σχέδιο της διαβούλευσης και η απορία είναι γιατί;”

Ο Κώστας Γαβρόγλου στη δικιά του τοποθέτηση ανέφερε για το θέμα αυτό που έθιξε ο κ. Μαυρωτάς:

“Όσον αφορά την Ειδική Αγωγή έχετε δίκιο. Την Ειδική Αγωγή την είχαμε στο αρχικό νομοσχέδιο που ανέβηκε στην διαβούλευση.

Την  ειδική αγωγή την δέχθηκε ομόφωνα, για να μη νομίζετε ότι τα κρύβω, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εμείς δεν το έχουμε διότι, στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, είναι στο διαδίκτυο όλα αυτά, τα περισσότερα σχόλια τα είχαμε ως προς το επιστημονικό στάτους ενός τέτοιου τμήματος, παρόλο που αντίστοιχο υπάρχει  στο Βόλο και υπάρχει και μια κατεύθυνση σε ένα τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Υπήρξαν, λοιπόν, πολύ σοβαρές επιστημονικές αντιρρήσεις γι’ αυτό.

Αυτός είναι ο λόγος που είπαμε στην τελευταία συνεδρίαση, την οποία ανέφερε η κ. Τζούφη, στις 14 Ιουλίου, που είχαμε με την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, να επανέλθει αυτό το θέμα αλλά με μια επιστημονική τεκμηρίωση, λαμβάνοντας υπόψη αυτού του τύπου τα σχόλια”.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Πότε ξεκινά η νέα διαδικασία αποζημίωσης γυαλιών και παροχών ειδικής αγωγής

Διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών – γυαλιών οράσεως και υπηρεσιών ειδικής αγωγής στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ

Μεγάλη μείωση των διδάκτρων στο εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή

Το πιο δημοφιλές Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα πάνω στην Ειδική Αγωγή που προσφέρεται εξ αποστάσεως από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το οποίο έχει ελληνικό ΦΕΚ, μειώνει το κόστος των διδάκτρων του κατά 1300 ευρώ.

Αυξημένη Μοριοδότηση και ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγή

Για ποιο λόγο όμως το εν λόγω ΠΜΣ είναι η κορυφαία επιλογή στην Ελλάδα για εκπαιδευτικούς