Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σχετικά με την κατάργηση της β ανάθεσης των Θεολόγων


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Αύγουστος, 2017 - 09:09 | Στην Κατηγορία:

ΚΑΙΡΟΣ Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος

Στις 25 Ιουλίου 2017 ο υφυπουργός Παιδείας με απόφασή του – ακολουθώντας την πεπατημένη των προκατόχων του για αιφνιδιασμούς χωρίς διάλογο μέσα στις θερινές διακοπές – επανακαθόρισε τις αναθέσεις για όλες τις ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. 

Με τη νέα απόφαση η ειδικότητά μας, των θεολόγων, έχασε τη μοναδική β΄ ανάθεση που είχε στον τύπο αυτό του Λυκείου, δηλαδή αυτή του μαθήματος της Ιστορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή αυτή του κ. υφυπουργού, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την διαπίστωση του κ. υπουργού Παιδείας, όπως διατυπώθηκε από τον ίδιο κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας, τον περασμένο Ιούλιο για την ανάγκη περιορισμού του μεγάλου αριθμού των ειδικοτήτων στο σημερινό δημόσιο σχολείο και μέσω της διεύρυνσης των β΄ και γ΄ αναθέσεων.

Επιπλέον όμως, φαίνεται ότι δεν λαμβάνει υπόψη της τα προγράμματα σπουδών – γνωστά και στο υπουργείο Παιδείας- των θεολογικών σχολών, βάσει των οποίων οι πτυχιούχοι τους  έχουν λάβει στη διάρκεια των σπουδών τους όλα εκείνα τα εφόδια, που τους επιτρέπουν άνετη και επαρκή κάλυψη και άλλων , όπως η Ιστορία, γνωστικών αντικειμένων στην άσκηση του διδακτικού τους έργου στο σημερινό σχολείο.

Πέραν αυτών δεν είναι δυνατόν, τέλος, να αγνοηθεί η «ταλαιπωρία» που υφίσταται ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια με τον κατακερματισμό του ωραρίου πολλών συναδέλφων σε πολλές, έως και πέντε(!), σχολικές μονάδες, για την κάλυψή του.

Οι υπηρετούντες θεολόγοι στα ΕΠΑΛ λόγω και του μικρότερου ωραρίου διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών βρίσκονται στη πρωτοπορία αυτής της πρακτικής.

Ο κ. υφυπουργός Παιδείας με την άρση της ανάθεσης του μαθήματος της Ιστορίας, τους έδωσε τη χαριστική βολή…

                                                                        Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                                                                  Ο Γ. Γραμματέας

Δ. ΜΟΣΧΟΣ                                                                                                             Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αναπληρωτής καθηγητής                                                                                Θεολόγος - Φιλόλογος

Τμ. Θεολογίας Θεολογικής                                                                              καθηγητής  Δ.Ε

Σχολής ΕΚΠΑ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα