Thumbnail
Οι εκπαιδευτές έχουν αρνηθεί να παραδώσουν βαθμολογίες

Η Πανελλήνια Ενωση Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ τονείζει τα παρακάτω:

Αναμφιβόλως όλα τα Δ.ΙΕΚ στην ήδη διαμορφωθείσα κατάσταση (σ.σ. μη παράδοση βαθμολογιών από τους εκπαιδευτές) , αδυνατούμε να εκδώσουμε αποτελέσματα, με άμεση  συνέπεια την αδυναμία πραγματοποίησης επανεξετάσεων, έναρξης πρακτικής άσκησης, έκδοσης ΒΕΚ, καθώς και αδυναμία εκτύπωσης βεβαιώσεων προϋπηρεσίας των εκπαιδευτών από το σύστημα κ.α.

Σχετικά με την "δρομολόγηση της επίλυσης", οι διευθυντές σχολιάζουν τα εξής:

Το ΔΣ της ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ (επιπλέον του υπ ́αρ. πρωτ. 6/21-6-2018 εγγράφου του προς τον Υφυπουργό Παιδείας και Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με κοινοποίηση στην Δ/ντρια της ΓΓΔΒΜΝΓ και στα Δ.ΙΕΚ.) αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία με σκοπό να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος επισκέφτηκε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και απόντος του Προέδρου κ. Ζέρβα συζήτησε με τους Προϊστάμενους του Λογιστηρίου και της Ομάδας Έργου ΔΙΕΚ , οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν, ότι επανασυστάθηκε η Ομάδα Έργου ΔΙΕΚ και πλέον δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις σε θεσμικά και οικονομικά θέματα.

Σε ερώτηση μας για τις συμβάσεις, η απάντηση ήταν ότι οι συμβάσεις του 2017 Β είναι έτοιμες να αποσταλούν στα ΙΕΚ, ενώ για να εκδοθούν οι συμβάσεις 2018 Α περιμένουν την έγκριση των αναθέσεων για το 2018 Α από την ΓΓΔΒΜΝΓ του Υπουργείου! Επιπλέον σχετικά με την αντιμισθία των μη πιστοποιημένων εκπαιδευτών, μας διαβεβαίωσαν, ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει προωθήσει τροπολογία στη Βουλή για επίλυση του θέματος, η οποία αναμένεται να ψηφισθεί άμεσα.

Τέλος μετά από επικοινωνία με υπευθύνους της ΓΓΔΒΜΝΓ λάβαμε την διαβεβαίωση, ότι προχώρησε και στην τυπική έγκριση των αναθέσεων για το 2018 Α. Θεωρείται, ότι το θέμα είναι πλέον διαδικαστικό, αναμένοντας πλέον την ΑΔΑ από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την έκδοση των συμβάσεων.

Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ της ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ κατανοεί και στηρίζει, με τον τρόπο που δύναται, τα απολύτως δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτών μας, οι οποίοι έχουν στηρίξει, βοηθήσει και εξακολουθούν να προσφέρουν, τους καταρτιζόμενους μας, αλλά και γενικότερα τον θεσμό των Δ.ΙΕΚ κάτι που αποδεδειγμένα έχουν θέσει σε προτεραιότητα.

Περαίνοντας, επισημαίνουμε τόσο στις εμπλεκόμενες Προϊστάμενες Αρχές (Υφυπουργό, ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ΓΓΔΒΜΝΓ) όσο και στους εκπαιδευτές μας, ότι από όλη αυτή την αντιπαράθεση (καθυστερήσεων κ.λ.π. εκ μέρους ΙΝΕΔΙΒΙΜ και μη παράδοσης βαθμολογιών εκ μέρους τινών εκπαιδευτών), να συνειδητοποιήσουν, ότι οι μόνοι θιγόμενοι και πληγέντες είναι οι ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΣ!!! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

giransi
Η χειμερινή συνήθεια που ταλαιπωρεί το δέρμα του προσώπου
Σύμφωνα με ειδικούς της αισθητικής ιατρικής, αυτή η καθημερινή πρακτική μπορεί να λειτουργεί εις βάρος της επιδερμίδας, επιταχύνοντας τα σημάδια...
Η χειμερινή συνήθεια που ταλαιπωρεί το δέρμα του προσώπου
pesek
Εκπαιδευτικοί: Μεγάλη εκδήλωση της ΠΕΣΕΚ για το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Γενάρη 2026, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα)
Εκπαιδευτικοί: Μεγάλη εκδήλωση της ΠΕΣΕΚ για το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης
Αναστασία Αθήνη
Αναστασία Αθήνη: Πέθανε η γυναίκα που χαστούκισε τη Δήμητρα Λιάνη το 1997
Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Αθήνη: Η γυναίκα που «σημάδεψε» την εγχώρια πολιτική σκηνή με το ιστορικό χαστούκι στη Δήμητρα Λιάνη
Αναστασία Αθήνη: Πέθανε η γυναίκα που χαστούκισε τη Δήμητρα Λιάνη το 1997