Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πρόταση για βελτίωση του Myschool


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιούνιος, 2017 - 16:09 | Στην Κατηγορία:

ΕΛΜΕ Ροδόπης

Αρχικά στο MySchool, για κάθε σχολική μονάδα, υπήρχε ένας διαχειριστής ο οποίος έμπαινε με τον κωδικό πρόσβασης της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας. Αυτός ο μοναδικός διαχειριστής, που συνήθως ήταν ο διευθυντής, όριζε ενδεχομένως έναν-δύο καθηγητές για να επικουρούν στο έργο του. Έτσι η καταχώρηση των απουσιών, η καταχώρηση της βαθμολογίας (προφορικά και γραπτά), η έκδοση αποτελεσμάτων, η εκτύπωση ελέγχων προόδου και απολυτηρίων κ.α. ήταν διαδικασίες που επωμίζονταν 2-3 άτομα.

Στη συνέχεια το MySchool έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε σχολική μονάδα να ορίζεται ένας καθηγητής υπεύθυνος σε κάθε τμήμα. Αυτό τεχνικά γίνεται ως εξής. Ο διαχειριστής του Myschool σε κάθε σχολική μονάδα στην αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς ορίζει ότι υπεύθυνος για το τμήμα Α1 είναι ο καθηγητής Χ, στο Α2 ο καθηγητής Y, κλπ. Αυτοί οι καθηγητές, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς του ΠΣΔ, μπορούν να συνδεθούν στο Myschool και να κάνουν καταχώρηση απουσιών και βαθμολογίας για το τμήμα στο οποίο ορίστηκαν ως υπεύθυνοι. Στην πράξη οι υπεύθυνοι τμημάτων περιορίζονταν μόνο στην καταχώρηση απουσιών.

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης καταθέτει ομόφωνη πρόταση του ΔΣ για τη βελτίωση των λειτουργιών του Myschool κατά την οποία να μπορεί να γίνεται αντιστοίχηση του κάθε καθηγητή με τα τμήματα και το συγκεκριμένο μάθημα που διδάσκει. Π.χ ο καθηγητής Χ διδάσκει Άλγεβρα στο Α1 και στο Α2, Γεωμετρία στο Β5 και μαθηματικά προσανατολισμού στο Γ1.

Έτσι, στο τέλος κάθε τετραμήνου θα μπορεί να συνδεθεί άμεσα στο Myschool, να βλέπει μόνο τις δικές του καταστάσεις και να κάνει καταχώρηση μόνο των δικών του βαθμών αντί να τα μεταφέρει πρώτα σε αρχεία Excel και στη συνέχεια αυτά να μεταφέρονται στο Myschool. Άλλωστε έχει παρατηρηθεί ότι κατά τη μεταφορά από το Excel στο Myschool γίνονται λάθη αφού 2-3 διαχειριστές μεταφέρουν έναν τεράστιο αριθμό καταστάσεων, κυρίως σε μεγάλες σχολικές μονάδες με περισσότερους από 300 μαθητές.

Ο τελικός έλεγχος θα γίνεται από τον υπεύθυνο καθηγητή για το κάθε μάθημα στην εκτυπωμένη κατάσταση βαθμολογίας όπως αυτή θα εκτυπώνεται από το Myschool.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα