Thumbnail
Αντιφασιστική πορεία

ΔΟΕ,

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ:

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 'Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ', 

ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ,

ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ,

Α ΠΕΙΡΑΙΑ  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ,

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ,

ΝΙΚΑΙΑΣ, 

ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Η μάχη ενάντια στον φασισμό και τους φασίστες είναι διαρκής και σε όλα τα επίπεδα. Οι τραμπούκικες και φασιστικές επιθέσεις δεν μένουν αναπάντητες από το εκπαιδευτικό κίνημα.

Η τραμπούκικη επίθεση της ΧΑ σε εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές που έγινε με επικεφαλής τον υπόδικο Γ. Λαγό, λίγο πριν την ενημερωτική  σύσκεψη των φορέων για την εφαρμογή του προγράμματος, κι ενώ το σχολείο είχε ολοήμερο τμήμα, με μαθητές σε παρακείμενη αίθουσα ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ. Τα μέλη της ΧΑ, εισέβαλαν στο προαύλιο του σχολείου, όπου και προπηλάκισαν, γρονθοκόπησαν, έβρισαν, απείλησαν με χυδαίες εκφράσεις εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ η αστυνομία παρέμενε προκλητικά  θεατής των εξελίξεων.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως δεν τρομοκρατούμαστε από φασίστες. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για να κρατηθεί η δημόσια εκπαίδευση παρά την κυβερνητική αδιαφορία, αξιοπρεπής,  με σεβασμό του παιδαγωγικού μας ρόλου, με πάγια προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και την αδιαπραγμάτευτη προάσπιση των μορφωτικών διακαιωμάτων των μαθητών μας:  των παιδιών όλου του κόσμου.

Η εκπαίδευση των παιδιών μεταναστών και προσφύγων πρέπει να αποτελεί αποκλειστικά κρατική ευθύνη, χωρίς την εμπλοκή των διάφορων ΜΚΟ που απομυζούν τα κοινοτικά κονδύλια και συνδέονται –πολλές φορές- με σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων με την επίσημη στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.  Χρειάζονται δε,  διορισμοί απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.

Τέλος,  οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι τεράστιες και δεν μπορεί πλέον να κρύβεται. Είναι υπεύθυνη τόσο για την καθυστέρηση της μόρφωσης αυτών των παιδιών, όσο και για την  επιλογή της ίδρυσης  ξεχωριστών προπαρασκευαστικών τμημάτων. Ταυτόχρονα  η κυβέρνηση, είναι υπεύθυνη για το όργιο ασυδοσίας και βίας από το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, εφόσον η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συμβάλλει στο δυνάμωμά της.

Καλούμε όλες/όλους τις/τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να αγκαλιάσουν τα παιδιά  αυτά που γλίτωσαν από τον πόλεμο και τον πνιγμό και να τα προστατεύσουν από την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

(Συγκοινωνιακές γραμμές που εξυπηρετούν την πρόσβαση στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα:

Γ18 Ομόνοια - Πέραμα, μέσω Γρηγορίου Λαμπράκη,

Β18 Ομόνοια- Πέραμα, μέσω Π. Ράλλη,

από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, λεωφορείο 843 Πειραιάς - Πέραμα)

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

listeiaa.jpg
Δυτικά προάστια: Σύλληψη νεαρών με όπλα και κουκούλες λήστευαν τα καταστήματα
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαϊδαρίου
Δυτικά προάστια: Σύλληψη νεαρών με όπλα και κουκούλες λήστευαν τα καταστήματα
χόκεϊ κλειστού χώρου
ΥΠΑΙΘΑ: Η προκήρυξη των πανελλήνιων αγώνων χόκεϊ κλειστού χώρου
Στους πανελλήνιους αγώνες χόκεϊ κλειστού χώρου μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων
ΥΠΑΙΘΑ: Η προκήρυξη των πανελλήνιων αγώνων χόκεϊ κλειστού χώρου
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συγχαρητήρια από τη ΔΔΕ Αν. Αττικής στους μαθητές που έσωσαν ηλικιωμένο ζευγάρι από φωτιά
Οι μαθητες πριν από λίγες ημέρες προχώρησαν σε μια ηρωική πράξη, σώζοντας ζευγάρι ηλικιωμένων από διαμέρισμα που είχε τυλιχθεί στις φλόγες
Συγχαρητήρια από τη ΔΔΕ Αν. Αττικής στους μαθητές που έσωσαν ηλικιωμένο ζευγάρι από φωτιά