Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Μεταπτυχιακό «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης» στο Παν. Αιγαίου


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Ιούνιος, 2017 - 08:28 | Στην Κατηγορία:

Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης» του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, της οικονομίας, της τεχνολογίας, καθώς και στη θεωρία και την έρευνα σχετική με τα θέματα αυτά, προσφέρει ένα πρότυπο για τη χώρα μας πρόγραμμα σπουδών μεταπτυχιακής εξειδίκευσης που στοχεύει στη μετάδοση και την παραγωγή νέας γνώσης στα αντικείμενα της άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, της εκπαίδευσης ενηλίκων και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία και τη μάθηση στα πεδία αυτά.

Αντικείμενο του, ειδικότερα, είναι η εκπαίδευση στελεχών εξειδικευμένων στο σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση και την αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συστημάτων δια βίου μάθησης με βάση τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και της ηλεκτρονικής μάθησης.

Απευθύνεται:

(i) σε επαγγελματίες της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής

(ii) σε στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να (απ)ασχοληθούν ή ήδη (απ)ασχολούνται με την εκπαίδευση, επιμόρφωση, επαγγελματική εξειδίκευση, κατάρτιση και με την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της εκπαίδευσης –επανεκπαίδευση, ενδο-εταιρική επιμόρφωση και κατάρτιση, κ.ά.

(iii) σε οποιονδήποτε/οποιαδήποτε πτυχιούχο, απασχολούμενο/η ή μη, που επιθυμεί να αποκτήσει (α) θεωρητικές γνώσεις και (β) εξειδικευμένες ικανότητες και δεξιότητες για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε ενήλικες και προσφέρονται είτε συμβατικά, είτε από απόσταση με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις μεθοδολογίας της έρευνας στην εκπαίδευση.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με πρότυπες μορφές εκπαίδευσης και μάθησης, στο πλαίσιο των κανόνων της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Κάθε εξαμηνιαίο μάθημα απαρτίζεται από δεκατρείς (13) ενότητες εκπαίδευσης και μάθησης, και συμπεριλαμβάνει δέκα (10) τουλάχιστον συνεδρίες σύγχρονης εκπαίδευσης –δια ζώσης ή/και με την αξιοποίηση ψηφιακών μέσων.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας θα έχετε την ευκαιρία να εκπαιδευτείτε:
•    στις νέες μορφές Εκπαίδευσης και μάθησης, 
•    στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση, 
•    στην εκπαίδευση ενηλίκων, 
•    στις αρχές ηλεκτρονικής μάθησης
•    στη μεθοδολογία έρευνας στην εκπαίδευση,
•    στην οργάνωση και διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων
•    στις νέες τεχνολογίες για την ηλεκτρονική μάθηση
•    στις αρχές αξιολόγησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων
•    στην έμφυλη διάσταση των νέων μορφών εκπαίδευσης

Δείτε το κείμενο της προκήρυξης εδώ:

Εφόσον σας ενδιαφέρει να εκπαιδευτείτε με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για το αναλυτικό μας πρόγραμμα σπουδών, το αντικείμενο, τους στόχους, και τα λοιπά στοιχεία του προγράμματός μας. 

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της ακαδημαϊκής μας κοινότητας μαζί με τους εκατοντάδες ικανοποιημένους απόφοιτους του μεταπτυχιακού μας προγράμματος και πάντοτε με το κύρος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του κορυφαίου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα σύμφωνα με την αξιολόγηση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ελάτε μαζί μας!

Προθεσμία Εγγραφών: 04 Σεπτεμβρίου 2017

Η Διευθύντρια του Π.Μ.Σ και Πρόεδρος Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού,  Πανεπιστημίου Αιγαίου

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη,


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα