Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Μαθητές Λυκείου μαθαίνουν τους τομείς υγείας μέσω του "ΑγγίΖΩ την Υγεία" - Πιστοποιητικά παρακολούθησης


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Μάρτιος, 2018 - 23:14 | Στην Κατηγορία:

Σε τρεις πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί φέτος η επιτυχημένη ημερίδα «ΑγγίΖΩ την Υγεία»,

Η σημαντική ημερίδα διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πανεπιστημίου να παράσχει ευκαιρίες για περαιτέρω εκπαίδευση σε μαθητές/μαθήτριες, επεκτείνει το θεσμό εκτός Κύπρου και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, ως ακολούθως:

Αθήνα: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018, μεταξύ 09:30π.μ. και 3:00μ.μ., Γραφεία Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Μεσογείων 265, 15451, Νέο Ψυχικό.

Θεσσαλονίκη: Σάββατο, 14 Απριλίου 2018, μεταξύ 9:30π.μ. και 1:30μ.μ., Ξενοδοχείο Electra Palace, Πλατεία Αριστοτέλους 9, 54624.

Κρήτη: Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, μεταξύ 8:30π.μ. και 2:00μ.μ., Αγίου Τίτου 1, 71201, στο κεντρικό κτήριο του Δήμου Ηρακλείου (Λότζια).

Η Ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου, δίνοντας τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επιστήμες ζωής και υγείας, όπως Βιολογία του Ανθρώπου, Διαιτολογία και Διατροφολογία, Επιστήμη του Αθλητισμού και Φαρμακευτική. Στόχος της Ημερίδας είναι να ενθαρρύνει τους νέους να γνωρίσουν αυτές τις επιστήμες καλύτερα και να εξερευνήσουν την πρακτική πλευρά της κάθε επιστήμης μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων και πειραμάτων που θα πραγματοποιηθούν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν έτσι μια δημιουργική μέρα, και θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να υποβάλλουν τα ερωτήματα τους σε καθηγητές και ερευνητές του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας για θέματα σπουδών καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές του τομέα της υγείας.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από ακαδημαϊκούς-επιστήμονες του τμήματος και ειδικά εργαστήρια, με θέματα όπως «Κατασκευή ενυδατικού lip balm» (Πρόγραμμα Φαρμακευτική), «Ταυτοποίηση Ομάδας Αίματος και Απομόνωση του DNA» (Πρόγραμμα Βιολογία του Ανθρώπου), «Διατροφή, Υγεία, Ευεξία» (Πρόγραμμα Διατροφολογία και Διαιτολογία), «Η Άσκηση ως Φάρμακο Προαγωγής της Υγείας: Από το Εργαστήριο στην Πράξη» (Πρόγραμμα Επιστήμη του Αθλητισμού).

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στην Φωτεινή Τεντολούρη στην Ηλ. Διεύθυνση: [email protected] ή/και στα Τηλέφωνα: +30 210674829, +30 6936933019.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα