Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Μαθήματα φυσικής σωματιδίων για μαθητές Λυκείου στον «Δημόκριτο»


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 8 Μάρτιος, 2018 - 08:38 | Στην Κατηγορία:

Το Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του «Δημόκριτου» οργάνωσε σήμερα την ημερίδα σωματιδιακής φυσικής για μαθητές Λυκείου «Master Class 2018».

Τα διεθνή αυτά μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων (International Master Classes) αποτελούν ημερίδες που οργανώνονται από τη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (International Particle Physics Outreach Group-IPPOG). Για 14η χρονιά θα λάβουν χώρα σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 28 Μαρτίου. Στην Ελλάδα συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κρήτης, το ΕΜΠ και ο «Δημόκριτος».

Οι μαθητές Λυκείου έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση της έρευνας στη βασική φυσική, δουλεύοντας πλάι-πλάι με φυσικούς σωματιδίων και αναλύοντας γεγονότα από τον Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή (Large Hadron Collider-LHC) του CERN.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα