Thumbnail
Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Για μη υλοποίηση των δεσμεύσεών του αναφορικά με το ζήτημα του ΕΟΠΠΕΠ κατηγορεί η ΑΔΕΔΥ τον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ενώ αναφέρει ότι "αλλά με αιφνιδιαστική φωτογραφική τροπολογία ομολογεί πως οι μέχρι σήμερα πρακτικές του για τον ΕΟΠΠΕΠ ήταν εξόχως προβληματικές".

Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση να αποσύρουν την τροπολογία και να υλοποιήσουν τη δέσμευση που ανέλαβαν απέναντι στους εργαζόμενους του Οργανισμού και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά τη συνάντηση της με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη για το θέμα του ΕΟΠΠΕΠ, είχε δηλώσει ότι θα αναμένει τις παρεμβάσεις του Υφυπουργού και θα επανατοποθετηθεί στο θέμα, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν (Δελτίο Τύπου 69/9-2-2018).

Δυστυχώς, ο Υφυπουργός όχι μόνο δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις του προς την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλλά με αιφνιδιαστική φωτογραφική τροπολογία ομολογεί πως οι μέχρι σήμερα πρακτικές του για τον ΕΟΠΠΕΠ ήταν εξόχως προβληματικές και εκτός νόμου και επιχειρεί με προκλητικό τρόπο, θυμίζοντας τακτοποιήσεις «ημετέρων» άλλων εποχών, να διασώσει τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ. Πιο συγκεκριμένα:

– Αλλάζει τη διαδικασία έκδοσης Κανονισμού Λειτουργίας, αναγνωρίζοντας ότι η Υ.Α. που εξέδωσε τον Δεκέμβριο του 2017 με τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ ήταν παράνομη. Δικαιώνονται, συνεπώς, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, που από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι ο Κανονισμός αυτός απαιτεί, εφόσον περιλαμβάνει και εργασιακά ζητήματα, την υπογραφή και του Υπουργού Εργασίας.

– Καλύπτει νομοθετικά τον διορισμό της Διευθύνουσας Συμβούλου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Ο Υφυπουργός, με την κατάθεση αυτής της ρύθμισης,  ομολογεί πως η τοποθέτηση της κ. Γιαννακοπούλου στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου ήταν παράνομη, καθώς η απόσπασή της από τη θέση της στο Δημόσιο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση να αποσύρουν την τροπολογία και να υλοποιήσουν τη δέσμευση που ανέλαβαν απέναντι στους εργαζόμενους του Οργανισμού και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Επιπλέον, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση αντικατάσταση της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ευλαμπία Ρέβη
Ευλαμπία Ρέβη: «Τιμωρία με πρόσχημα τη μητρότητα» – Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΚΑΪ
ο επόμενο διάστημα, η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ενδέχεται να δημιουργήσει δεδικασμένο για παρόμοιες...
Ευλαμπία Ρέβη: «Τιμωρία με πρόσχημα τη μητρότητα» – Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΚΑΪ
Γάτα
Γιατί η γάτα σας νιαουρίζει ασταμάτητα – Πότε είναι φυσιολογικό και πότε πρέπει να ανησυχήσετε
Το νιαούρισμα είναι επικοινωνία, αλλά όταν γίνεται επίμονο μπορεί να κρύβει ανάγκες, στρες ή ακόμη και πρόβλημα υγείας
Γιατί η γάτα σας νιαουρίζει ασταμάτητα – Πότε είναι φυσιολογικό και πότε πρέπει να ανησυχήσετε
καιρος
Έρχεται απίθανο ανακάτεμα του καιρού: Πού θα βρέξει, πού θα έχει σκόνη και πού χιόνια - Τι θα γίνει στην Αττική
Καιρός: Διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα φέρνουν λασποβροχές, καταιγίδες και θερμοκρασίες έως 20°C
Έρχεται απίθανο ανακάτεμα του καιρού: Πού θα βρέξει, πού θα έχει σκόνη και πού χιόνια - Τι θα γίνει στην Αττική