Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γονέας καταγγέλλει: Άφησαν παιδί χωρίς δάσκαλο ειδικής αγωγής


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος, 2018 - 17:29 | Στην Κατηγορία:

Αδιαφανείς διαδικασίες από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα

Γονέας καταγγέλλει οτι άφησαν παιδί με μαθησιακές δυσκολίες που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, χωρίς δάσκαλο ειδικής αγωγής

Για αδιαφανείς διαδικασίες από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΠΕ) ν.Ηρακλείου ως προς την διάθεση δασκάλων "παράλληλης στήριξης", για τουλάχιστον δύο παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και ανήκουν στο "φάσμα του αυτισμού", καταγγέλλει γονέας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ενώ το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ)  έχει εγκρίνει και εισηγηθεί την παράλληλη στήριξη για μαθητή που εμπίπτει στο φάσμα του αυτισμού και είναι απαραίτητη η παρουσία δασκάλου ειδικής αγωγής στην αίθουσα προκειμένου το παιδί να παρακολουθεί την εκπαιδευτική διαδικασία, η ΔΠΕ δεν έδωσε "κενή θέση" για την πρόσληψη εκπαιδευτικού στο συγκεκριμένο σχολείο.

Σε αντίθεση, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλει γονέας, σε άλλα σχολεία που υπήρχαν περιπτώσεις μαθητών με χαμηλότερης βαρύτητας μαθησιακές δυσκολίες, "άνοιξαν" θέσεις και έγιναν προσλήψεις δασκάλων.

Σε επικοινωνία που είχαν γονείς με την ΠΔΕ, αναζητώντας μια εξήγηση για το πως έγινε αυτή η κατανομή προσλήψεων αλλά και γιατί αφού στο συγκεκριμένο σχολείο, υπήρχε η έγκριση για θέση δασκάλου "παράλληλης στήριξης", δεν ζητήθηκε τοποθέτηση εκπαιδευτικού από την ΠΔΕ, η απάντηση που έλαβαν είναι να περιμενουν στη β'φάση τοποθέτησης αναπληρωτών καθηγητών που θα γίνει τέλη του Σεπτεμβρίου.

"Αυτό που έχει συμβεί φέτος στο Ηράκλειο δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά", καταγγέλλει γονέας προσθέτοντας οτι "φαίνεται πως οι τοποθετήσεις έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες και προηγήθηκαν παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν τόσο έντονα μαθησιακά προβλήματα".

Η πρόσληψη δασκάλου έστω και σε δεύτερη φάση είναι κρίσιμη για να μπορέσουν τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα να παρακολουθούν τα μαθήματα στην σχολική αίθουσα με τρόπο που δεν θα οδηγεί στον αποκλεισμό τους.

Σημειώνεται οτι αναζητώντας επικοινωνία για το θέμα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αυτή δεν κατέστη δυνατή.

Πηγή: flashnews.gr


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Να μην πληρώσουν οι αναπληρωτές τα "λάθη" του Υπουργείου

Αριστερή Παρέμβαση - Συσπείρωση εκπ. ν. Ηρακλείου

Το υπ. Παιδείας “ξέχασε” το Ηράκλειο Κρήτης στις προσλήψεις αναπληρωτών

Δήλωση των εκπροσώπων των παρεμβάσεων στο ΔΕ της ΟΛΜΕ

Ηράκλειο Κρήτης: Η σφαγή της 25ης Αυγούστου του 1898 που άλλαξε την ιστορία

120 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από εκείνο το μεσημέρι του 1898, 25 του Αυγούστου!