Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Για την ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη Θεματική Εβδομάδα στα Γυμνάσια


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος, 2017 - 09:31 | Στην Κατηγορία:

Της Γιώτας Πολιτοπούλου

Το χαζοχαρούμενο υφάκι της ανακοίνωσης του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη ‘’Θεματική Εβδομάδα’’ στα Γυμνάσια αποσιωπά ΣΚΟΠΙΜΑ κάποιες σημαντικές πλευρές:

  • Ο σύλλογος διδασκόντων, στον οποίο η ανακοίνωση αναφέρεται με τη φράση ‘’μέγα το του συλλόγου κράτος’’, αγνοήθηκε προκλητικά σε όλη αυτή τη διαδικασία.
  • Τα προγράμματα αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, άθλησης και πολιτισμού οργανώνονται, καθοδηγούνται και υλοποιούνται από τους συλλόγους των διδασκόντων , με τη συμμετοχή των μαθητών και τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.
  • Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας, γύρω από κάθε σχολείο αναζητά πράγματι ευκαιρίες. Όχι όμως να τροφοδοτήσει το σχολείο με πολύτιμες εμπειρίες, όπως λέει η ανακοίνωση. Αλλά να εξασφαλίσει την κατάλληλη χρηματοδότηση, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο δημόσιο σχολείο. Ο Σ.Ε.Β μύρισε ρευστό, γι’ αυτό προσήλθε πρόσφατα στη συζήτηση για το δημόσιο σχολείο.
  • Οι ανθρωπιστικές αξίες και τα μαθήματα που κατά κύριο λόγο τις εκφράζουν πετσοκόβονται, σε Γυμνάσια και Λύκεια, επειδή το ΥΠΠΕΘ πρέπει να κάνει εξοικονόμηση προσωπικού, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι πολιτικοί προϊστάμενοι των συντακτών της ανακοίνωσης.
  • Τα γραφειοκρατικά προβλήματα και οι τυπικούρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όχι μόνο δεν δαμάζονται με τη ‘’Θεματική Εβδομάδα’’ αλλά γίνονται αυτές το βουνό, που καταργεί την παιδαγωγική αυτονομία του κάθε εκπαιδευτικού.
  • Οι εκδρομές, ‘’πενθήμερες’’ ή ό,τι άλλο, στην ωφέλιμη γνώση, όπως χαρακτηρίζονται οι δράσεις της ‘’Θεματικής Εβδομάδας’’, είναι επίσης σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση. Δεν επιβάλλονται άνωθεν, με απειλές για πειθαρχικές διώξεις σε όσους και όσες δεν ‘’συμμορφωθούν’’ προς τας υποδείξεις’’ και τις εντολές του ΥΠΠΕΘ.

 

                                                                                                                                                Γιώτα Πολιτοπούλου

 

                                Φιλόλογος στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, μέλος του Δ.Σ της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα