Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Έρχεται το 6ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο για ανθρώπινα δικαιώματα


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Απρίλιος, 2018 - 13:42 | Στην Κατηγορία:

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

«Σε έναν κόσμο που αλλάζει: Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα» είναι το θέμα του 6ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy Human Rights».

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον ρόλο που η εκπαίδευση μπορεί να διαδραματίσει προκειμένου να διαμορφωθεί μια νέα γενιά ανθρώπων που θα γνωρίζει πώς να αγωνίζεται έντιμα για την προάσπισή τους παγκοσμίως.

Εκτός από τους μαθητές των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, Εκάλης, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων και Τιράνων στο 6ο Παναρσακειακό Συνέδριο θα λάβουν μέρος ως εισηγητές και μαθητές από τα εξής σχολεία: Ελληνικό Σχολείο Ίμβρου, 8ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλανδρίου, CGS-Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλο, Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Κολλέγιο Αθηνών, Γυμνάσιο Αναβύσσου, Νέα Γενιά Ζηρίδη, τα οποία συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία».

Στις συνεδρίες προεδρεύουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, εκπρόσωποι επίσημων κοινωνικών και ανθρωπιστικών φορέων και οργανώσεων, οι οποίοι στηρίζουν το Συνέδριο με εισηγήσεις και παρεμβάσεις.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε παράλληλες συνεδρίες στο κεντρικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο και αίθουσες των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, poster, εργαστήρια, ταινίες μικρού μήκους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, έκθεση εικαστικού υλικού, ρητορικά αγωνίσματα, βιωματικές δράσεις.

Το Συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, καθώς και όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη τής επιστημονικής, ερευνητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

             Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τα θέματα των εισηγήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συνεδρίου: http://synedria.arsakeio.gr/


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αρσάκεια Σχολεία - Ανοιχτά Σχολεία: Θερινό πρόγραμμα 2018

Με το τέλος του σχολικού έτους 2017-18 τα Αρσάκεια στο Ψυχικό και στην Εκάλη παραμένουν ανοιχτά και για μαθητές άλλων σχολείων.

«Γέφυρες πολιτισμού»: Αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς και είναι Δωρεάν

Steam στην Εκπαίδευση : Αφορά εκπαιδευτικούς, μαθητές προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και γονείς 

Το βίντεο των Αρσακείων Σχολείων για τη συμμετοχή τους στο Spoudase Festival

Το βίντεο που δημιούργησε η διοργάνωση του Spoudase Festival για την συμμετοχή των Αρσακείων Σχολείων και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική γιορτή της χώρας

Πάρτε μέρος στο πολυθεματικό Θερινό Σχολείο των Αρσακείων Σχολείων στο 2o Spoudase Festival (ΝΕΟ)

Με ελεύθερη είσοδο, δηλώστε συμμετοχή στις κορυφαίες δράσεις που θα πραγματοποιήσουν τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία