Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Δωρεάν σεμινάριο μαγειρικής στο Δημαρχείο Πανοράματος


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουάριος, 2018 - 14:15 | Στην Κατηγορία:

Σεμινάριο μαγειρικής στο δήμο Πυλαίας

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Οργάνωση οικιακής κουζίνας για μια πλούσια διατροφικά μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Πρακτικές και νόστιμες τεχνικές μαγειρικής» θα πραγματοποιήσει σήμερα (19:00) στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»  του Δημαρχείου Πανοράματος (Αποστόλου Σαμανίδη 21) ο καθηγητής Γαστρονομίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης Γιώργος Παλησίδης.

Μεταξύ άλλων ο ομιλητής θα αναλύσει τον τρόπο για την ορθή διαχείριση του χρόνου, ώστε οι θεατές να έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν ειδικά εδέσματα υψηλής διατροφικής αξίας και να τα οργανώσουν σε ένα εβδομαδιαίο μενού για την οικογένεια τους,  βασισμένο στην ελληνική παράδοση. Στη συνέχεια θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού, ενώ οι θεατές από τη μεριά τους, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα από βιοτεχνίες της περιοχής.

Η εκδήλωση που θα γίνεται με την ζωντανή συμμετοχή του κοινού θα περιλαμβάνει ζωντανές παρουσιάσεις εδεσμάτων υψηλής διατροφικής αξίας όπως περέκ με καπνιστό τυρί στρυφτόπιτα με τυρί τρούφας (μανιτάρι) σουτζουκάκια βουβαλίσια αλμυρούς λουκουμάδες με μπακαλιάρο, τσίπουρο παλαιωμένο βλαδίκας, τυρομπαλάκια με σος ταχίνι βλάχικη πίτα με κασκαβάλι παστέλι μελιού με ξηρούς καρπούς και κρόκο Κοζάνης.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ έχει προγραμματιστεί ένας κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαΐου του 2018. Περιλαμβάνει ομιλίες και εκδηλώσεις για την εφαρμογή της διαμεσολάβησης στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, τη συμβολή των μουσείων στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία,  τις μαθησιακές δυσκολίες, την Τέχνη ως μοχλό ανάπτυξης, τη διαχρονικότητα και τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας, καθώς και το περιβάλλον και την ανακύκλωση.

Την επιμέλεια των ομιλιών στο πλαίσιο του κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων έχει ο Χρήστος Κοκκινάκης (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα