Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων: Εξώδικο σε Σχολικό Σύμβουλο Μουσικής για σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Ιούλιος, 2017 - 09:10 | Στην Κατηγορία:

Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων

Την έντονη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών του κλάδου μουσικής ΠΕ16.01 προκάλεσε ενέργεια σχολικού συμβούλου για τη διενέργεια επιμορφωτικού σεμιναρίου μουσικής στο οποίο καλούνταν σε συμμετοχή εκπαιδευτικοί του κλάδου δασκάλων ΠΕ70.

Περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί προχώρησαν μέσω δικηγόρου σε εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία προς τον εν λόγω σχολικό σύμβουλο.
Στο εξώδικο οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για αντιεπιστημονική και αντισυναδελφική δράση, συμβάλλοντας στην υποβάθμιση του μαθήματος της μουσικολογίας και της συναφούς ανάγκης για εξειδικευμένης και ποιοτικής παροχής εκπαίδευσης.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρουν μεταξύ των άλλων ότι σύμφωνα με τα πορίσματα της παιδαγωγικής επιστήμης, η διδασκαλία είναι εκείνος ο τομέας της παιδαγωγικής διαδικασίας που αφορά τους χειρισμούς του εκπαιδευτικού για μετάδοση, εκμάθηση γνώσεων και άσκηση δεξιοτήτων. Η δε εκπαίδευση των εκπαιδευτικών πρέπει να καλύπτει τρεις ισότιμους τομείς, τον τομέα της παιδαγωγικής κατάρτισης, τον τομέα των σπουδών για τα αντικείμενα διδασκαλίας και τον τομέα της πρακτικής άσκησης.

Δεν γίνεται λοιπόν ο εκπαιδευτικός να προσεγγίσει και να ενισχύσει τις γνώσεις των μαθητών, όταν ο ίδιος δεν τις έχει σπουδάσει, πολλώ μάλλον να επιμορφωθεί επί…ανύπαρκτης επιστημονικής βάσης. Στην εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ16.01 αναφέρουν ότι με την παροχή δήθεν επιμορφωτικών σεμιναρίων σε συναδέλφους του κλάδου ΠΕ70, ήτοι σε μη ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες ο σχολικός σύμβουλος παραβιάζει προσωπικά τη συνταγματική υποχρέωσή του για ποιοτική παροχή του δημόσιου αγαθού της άρτιας μόρφωσης των μαθητών και έτσι θίγει ως διοικητικό όργανο κατάφωρα το καλώς εννούμενο δημόσιο συμφέρον και ευθέως το άρθρο 16 παρ.2 του Συντάγματος.

Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ16.01 τονίζουν στην εξώδικη δήλωση ότι ο σχολικός σύμβουλος δεν νομιμοποιείται να επιμορφώνει συναδέλφους που έχουν το δικό τους διακριτό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον αλλά θα σταθούν απέναντι και θα καταγγείλουν με κάθε νομικό μέσο ανάλογη ενέργεια που θίγει πρωτίστως το συμφέρον των μαθητών αλλά και “όλων ημών ως υπευθύνων εκπαιδευτικών λειτουργών”.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα