Thumbnail
Μαγνησία

Πρόβλημα για 300 μαθητές που δεν μπορούν να κάνουν μάθημα λόγω της μη επαρκούς βατότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου στο πλαίσιο της μεταφοράς τους από τα λεωφορεία, έχει δημιουργηθεί στο Ανατολικό Πήλιο και ειδικότερα στα σχολεία της Τσαγκαράδας και του Μουρεσίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φώτη Σπανού στην thessalianews.gr, οι γονείς ζητούν να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς υπάρχουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις και οι υποψήφιοι του Λυκείου δεν έχουν την πολυτέλεια να χάνουν μαθήματα, όμως οι συνθήκες στον δρόμο δεν το επιτρέπουν μέχρι στιγμής. Για το θέμα έχει ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την κατάσταση και ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους μια έκθεση που θα καταγράφονται οι συνθήκες, ώστε να δει τι μπορεί να κάνει.

 Μέχρι και χθες δεν λειτουργούσαν το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας και το Νηπιαγωγείο Μουρεσίου, ενώ δεν γίνονταν και τα δρομολόγια των μαθητών Ξουριχτίου, Τσαγκαράδας, Μουρεσίου, Ανηλίου, Κισσού που φοιτούν σε ΕΠΑΛ.
Ο βασικός λόγος μη διεξαγωγής των μαθημάτων είναι πως τα λεωφορεία δεν μπορούν να εκτελέσουν δρομολόγιο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Ανήλιο μέχρι Ξουρίχτι εξαιτίας των αρκετών σημείων με ζημιές.
Και, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι, δεν είναι μόνο η Μαυρούτσα που τα λεωφορεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αλλά και άλλα σημεία.
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος, «αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες στον δρόμο, δεν είναι δυνατόν να εκτελεστούν τα δρομολόγια των λεωφορείων για τη μετακίνηση των μαθητών. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας φοιτούν παιδιά από επτά χωριά».
Υπάρχουν γονείς που συζήτησαν μεταξύ τους και θέλησαν να πηγαίνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας, αλλά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας δεν το επιτρέπει. «Ποιος θα πάρει την ευθύνη σε ένα ατύχημα» τονίστηκε σχετικά.
Πάντως οι μέρες περνούν, μαθήματα δεν γίνονται και πιο ανήσυχοι είναι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από το Λύκειο Τσαγκαράδας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις πίστες των Καλαβρύτων για σκι ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις πίστες των Καλαβρύτων για σκι ο πρωθυπουργός - Εικόνες
Πρωινή «απόδραση» στα Καλάβρυτα για σκι έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Δείτε εικόνες
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις πίστες των Καλαβρύτων για σκι ο πρωθυπουργός - Εικόνες
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα για αμβλώσεις: «Έκανα έκτρωση όταν ήταν ακόμα παράνομη»
«Συχνά αναρωτιέται ποια θα ήταν η ζωή του παιδιού που δεν γεννήθηκε» - Η συγκλονιστική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τις αμβλώσεις
Έλενα Ακρίτα για αμβλώσεις: «Έκανα έκτρωση όταν ήταν ακόμα παράνομη»
παπαδομαρκάκης
Εντολή Παπαδομαρκάκη για διερεύνηση της εκπαιδευτικού που φίμωσε και έδεσε μαθητή
Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας - Σε πλήρη εξέλιξη η πειθαρχική διαδικασία μετά τις καταγγελίες για το φίμωμα 13χρονου μαθητή
Εντολή Παπαδομαρκάκη για διερεύνηση της εκπαιδευτικού που φίμωσε και έδεσε μαθητή