Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αναπληρωτές χωρίς επίδομα ανεργίας


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 7 Αύγουστος, 2017 - 10:14 | Στην Κατηγορία:

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

          Με τον παρόν κείμενο διαμαρτυρίας η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα ήθελε να ενημερώσει και εγγράφως εσάς προσωπικά και όλους τους υπευθύνους του Υ.Π.Π.Ε.Θ. για την άδικη μεταχείριση που υφίσταται ένα μεγάλο ποσοστό συναδέρφων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., όπου η καθυστέρηση στην πρόσληψή τους την περσινή χρονιά οδήγησε στο να μην τους καταβληθεί από τον Ο.Α.Ε.Δ. το επίδομα ανεργίας. Ενδεικτικό δε της κατάστασης είναι ότι ορισμένοι συνάδερφοι χάνουν την επιδότηση ανεργίας για μόλις πέντε ένσημα!!

            Είναι κατάφωρα άδικο συνάδερφοι που καταθέτουν «ψυχή» κάθε χρόνο στις δομές ειδικής αγωγής (Σ.Μ.Ε.Α.Ε., Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) να μην λαμβάνουν αυτό το οικονομικό βοήθημα, ενώ παραμένουν άνεργοι για τρεις και πλέον μήνες στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το αίσθημα αδικίας γίνεται πιο έντονο, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η καθυστέρηση στις περσινές προσλήψεις δεν οφείλεται σε εκείνους, αλλά σε παραλείψεις, κωλυσιεργία και αστοχίες όλων των φορέων που εμπλέκονται στη διαδικασία έκδοσης των οριστικών πινάκων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.

            Ζητούμε λοιπόν την άμεση έκδοση νομοθετικής ρύθμισης σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. για να διευθετηθεί το μείζον αυτό ζήτημα για τη φετινή χρονιά. Επιπλέον, καθίσταται εκ των ων ουκ άνευ η κατάθεση ειδικής ρύθμισης για επιδότηση όλων των συναδέρφων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. από την πρώτη ημέρα της απόλυσης και ανεξάρτητα από την ημερομηνία πρόσληψής τους, ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες με τη φετινή καταστάσεις.

Για το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα