Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ρέθυμνο: Η ΕΛΜΕ για την παρέμβαση του Δήμου για τη στέγαση Αναπληρωτών και Φοιτητών


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Αύγουστος, 2018 - 21:56 | Στην Κατηγορία:

Καλωσορίζει την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής

Την ανταπόκριση του Δήμου στο κάλεσμά της για πρωτοβουλίες αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης των Αναπληρωτών και των Φοιτητών στην πόλη καλωσορίζει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

Την ίδια ώρα, καλεί όλους τους Δήμους της Π.Ε Ρεθύμνου να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ρεθύμνου και το τμήμα Παιδείας του απευθύνθηκαν στους ιδιοκτήτες ακινήτων της πόλης και τους κοντινούς οικισμούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στέγης, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας που υπήρξε στο παρελθόν.

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση:

"Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλωσορίζει την ανταπόκριση του Δήμου Ρεθύμνου στο κάλεσμα του σωματείου μας για ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά των δημοτικών αρχών του νομού μας σχετικά με την άμβλυνση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές καθηγητές, αλλά και οι φοιτητές. 

Χαιρόμαστε που ο Δήμος ακολούθησε την πρωτοβουλία που η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου έχει πάρει από τον Ιούνιο και η οποία έχει ήδη οδηγήσει στην κατάρτιση μιας αξιόλογης λίστας διαθέσιμων κατοικιών για τους αναπληρωτές. 

Καλούμε και τους άλλους Δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου επαναλαμβάνει πως το στεγαστικό πρόβλημα των αναπληρωτών είναι ζήτημα των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο των εκπαιδευτικών. 

Γι’ αυτό, κάθε ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση, και σε συνεργασία με το σωματείο μας, είναι ευπρόσδεκτη, ώστε με κοινή προσπάθεια να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα."


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Το λάθος στους πίνακες ειδικής αγωγής στο νομό Ρεθύμνου και η στάση του Υπ. Παιδείας

Ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και η θέση μας για τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ

"Καμπανάκι" από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για τη στέγαση Αναπληρωτών και Φοιτητών

Η κατάσταση που έχει προκύψει από την ανάδυση των διαδικτυακών πλατφορμών τουριστικής εκμετάλλευσης οδηγεί πολλούς εκπαιδευτικούς να αποθαρρύνονται να δηλώσουν το Ρέθυμνο στις προτιμήσεις τους, ενώ αριθμός φοιτητών εγκαταλείπει την πόλη ή φιλοξενείται περιστασιακά ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδών τους