Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Λιγότερες εξετάσεις από φέτος στα ΕΠΑΛ


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος, 2017 - 09:36 | Στην Κατηγορία:

ΕΠΑΛ

Με ταχύτατες διαδικασίες προωθείται το προεδρικό διάταγμα για τον εξαγγελθέντα περιορισμό των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις των Επαγγελματικών Λυκείων προκειμένου να ισχύσει από τη φετινή χρονιά.

Το νέο σύστημα περιλαμβάνει δραστική μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στις προαγωγικές, αφαίρεση των εργαστηριακών από τις τελικές αλλά και αύξηση του διδακτικού χρόνου ειδικά για τους τελειόφοιτους που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές.

Σύμφωνα με το Π.Δ. μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στις προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις (Μάιο και Ιούνιο), με τους μαθητές της γ’ τάξης και δ’ τάξης των Εσπερινών να αποφορτίζονται περισσότερο απ’ όλους καθώς πλέον θα εξετάζονται σε έξι έως εννέα μαθήματα, ενώ μέχρι τώρα εξετάζονταν έως και σε 19 μαθήματα, ανάλογα με τον τομέα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις απολυτήριες εξετάσεις τα παιδιά θα εξετάζονται μόνο σε έκθεση, μαθηματικά και στα θεωρητικά μαθήματα της ειδικότητάς τους.

Οι βασικές αλλαγές είναι:

1. Τα εργαστηριακά μαθήματα και το εργαστηριακό μέρος των μικτών μαθημάτων στη β’ και τη γ’ τάξη των ημερήσιων και εσπερινών και στη δ’ τάξη εσπερινών ΕΠΑΛ δεν θα εξετάζονται στις τελικές εξετάσεις. Η ετήσια επίδοση των μαθητών και η βαθμολόγησή τους θα γίνεται κατά τη διάρκεια των τετραμήνων με έμφαση στην αξιολόγηση των έργων που τους ανατίθενται, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται στα εργαστήρια καθώς και σε μία υποχρεωτική εξέταση πάνω στη διδαχθείσα ύλη, που θα διενεργείται προς το τέλος κάθε τετραμήνου.

2. Στη γ’ τάξη ημερήσιου και στη δ’ τάξη εσπερινού ΕΠΑΛ στα εξεταζόμενα μαθήματα στις τελικές εξετάσεις θα περιλαμβάνονται, εκτός από τα δύο παραπάνω μαθήματα γενικής παιδείας, τα θεωρητικά μαθήματα ειδικότητας καθώς και το θεωρητικό μέρος των μικτών μαθημάτων κάθε ειδικότητας.

3. Από το σχολικό έτος 2018-2019, στην αρχή του σχολικού έτους και μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες από την έναρξη των μαθημάτων διεξάγονται υποχρεωτικά στην α’ τάξη διαγνωστικές δοκιμασίες στα μαθήματα και κλάδους μαθημάτων Νέα Ελληνικά, Αλγεβρα, Γεωμετρία, Φυσική, Χημεία και Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά). Στις επόμενες τάξεις οι διαγνωστικές δοκιμασίες είναι προαιρετικές και διεξάγονται κατά την κρίση των εκπαιδευτικών μόνο σε μαθήματα στα οποία κρίνονται αναγκαίες.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Επιστροφή στις τάξεις μετά τα Χριστούγεννα - Τι ορίζει η απόφαση του Υπουργείου

Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα θρανία για τη νέα χρονιά.

Οι μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία το 2018

Ο Ιανουάριος των κρίσιμων διαπραγματεύσεων - Τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές

Βαλκάνια: Τα σχολικά βιβλία φανατίζουν ακόμη

Δυόμισι δεκαετίες μετά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας τα σχολικά βιβλία της Σερβίας και της Κροατίας τρέφουν το μίσος

Αιτήσεις εκπαιδευτικών από την Ελλάδα για διορισμό σε θέση αντικαταστάτη στην Κύπρο - Δείτε λεπτομέρειες

Αιτήσεις υποψηφίων εκπαιδευτικών για διορισμό σε θέση αντικαταστάτη για τις ειδικότητες των φιλολογικών, εμπορικών/οικονομικών και σχεδιασμού και τεχνολογίας χωρίς μαθήματα