Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Αρχαιογνωσίας Ν.Λακωνίας


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Μάρτιος, 2018 - 21:39 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας

Με μια επιτυχημένη εκδήλωση το Σάββατο το απόγευμα, 10 Μαρτίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης) ολοκληρώθηκε ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Αρχαιογνωσίας στον νομό Λακωνίας  από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι μαθήτριες που διακρίθηκαν και επιδόθηκαν έπαινοι σε όλους τους μαθητές της Β΄ Λυκείου Ανθρωπιστικού Προσανατολισμού, οι οποίοι έλαβαν μέρος.

32 μαθητές από τα Λύκεια της Λακωνίας διαγωνίστηκαν στις 16 Δεκεμβρίου 2017 στην ερμηνεία και γραμματικοσυντακτική ανάλυση αποσπάσματος από τον «Προς Νικοκλέα» λόγο του Ισοκράτη.

Οι τρεις μαθήτριες που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν είναι οι:

1.Θωμά Αναστασάκου Αναστασία           1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

2.Φουντούκη Χριστίνα                        1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

3. Κοκκονού Δήμητρα                        1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Οι υπόλοιποι μαθητές, στους οποίους επιδόθηκε έπαινος για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, είναι :

Γάββαρης Βασίλειος 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Γιαννακάκου Χρύσα Γενικό Λύκειο Σκάλας

Δημητρακόπουλος Απόστολος 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Θεοδωρακάκου Σωτηρία 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Καραμουσαλή Αγγελική Γενικό Λύκειο Γυθείου

Κολέτε Νίκη 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Κονδυλοπούλου Παρασκευή  1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Κούρταλη Μαρία Γενικό Λύκειο Γυθείου

Λαλιώτης Γεώργιος 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Μαλτέζου Χαρίκλεια 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Μανιάτη Ευστρατία Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου με Λυκειακές Τάξεις

Μανίκη Ιωάννα Γενικό Λύκειο Μολάων

Μέντη Μαρούλη 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Μουρατάϊ Νταϊάνα Γενικό Λύκειο Γυθείου

Μπαλαλά Κωνσταντίνα-Νεκταρία 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Μπέϊντο Μαρία 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Μπέλεση Γεωργία Γενικό Λύκειο Μολάων

Μωραΐτη Χριστίνα 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Ξανθοπούλου Σοφία 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Παναγιωτάκη Ανθή 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Παντελεάκης Πέτρος 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Πουλάκου Ελένη Γενικό Λύκειο Γυθείου

Σαρρή Αδαμαντία Γενικό Λύκειο Σκάλας

Σούμπαση Ηλιάννα 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Σπυρίδη Παναγιώτα 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Τζανετάκη Μαρία 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Τζίκα Στελίνα Γενικό Λύκειο Γυθείου

Τόμπρου Ελένη 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Φικιώρη Καλλιόπη 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Η Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόνισε στην ομιλία της την αναγκαιότητα της σωστής διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών, ανέδειξε το πρόβλημα της σταδιακής «περιθωριοποίησης» του σημαντικού αυτού μαθήματος από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις επιπτώσεις του φαινομένου στη συνολική εκπαίδευση των μαθητών της Ελλάδας που, δυστυχώς, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την Ανθρωπιστική Παιδεία και επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα για τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας. Κλείνοντας την ομιλία της ευχήθηκε ο διαγωνισμός Αρχαιογνωσίας να γίνει θεσμός και να διαδοθεί και εκτός Λακωνίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στο κοινό ο κύριος Κώστας Φραγκής, συμμετέχων στο Πρόγραμμα Ειδίκευσης Έργου Ερμής, που αφορά στην εκπαίδευση για ανακατασκευή και χρήση αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων. Μαζί με την κυρία Κατερίνα Πάτσιου, καθηγήτρια, επίσης, του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, μάς ταξίδεψαν μελωδικά μεταφέροντάς μας για λίγο στην αρχαιότητα με τους ήχους της αρχαίας λύρας και συνόδευσαν την καθηλωτική ερμηνεία της κυρίας Ηλέκτρας Βλαχονικολού, μουσικολόγου, καθηγήτριας του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, η οποία τραγούδησε τον Επιτάφιο του Σεικίλου.

Επιβλητική ήταν και η παρουσία του κυρίου Κώστα Φουντούκη, διδάσκοντα του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας, με την εμμελή απαγγελία του αποσπάσματος 89 του Αλκμάνος με τίτλο «ο ύπνος της φύσης», πάλι με τη μελωδική συνοδεία της αρχαίας λύρας του Κώστα Φραγκή και της Κατερίνας Πάτσιου. Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας τούς ευχαριστεί θερμά και τούς συγχαίρει  για την εξαίρετο έργο τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κυρία Αδαμαντία Τζανετέα, ο βουλευτής Λακωνίας, κύριος Αθανάσιος Δαβάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κύριος Γεώργιος Παπαδάκος, ο σχολικός σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κύριος Ιωάννης Σαϊτάκης και διευθυντές σχολείων τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται και στον κύριο Αθανάσιο Ρουμελιώτη, καθηγητή του 1ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης αλλά και στον Αναστάσιο Μελά, μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης, καθώς επίσης  και στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης,  για την αμέριστη συμπαράστασή του.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας συγχαίρει τους μαθητές και τις οικογένειές τους και εύχεται κάθε επιτυχία και πρόοδο στη ζωή τους.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Θέσεις Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας επί του σχεδίου για τα νέα Π.Σ. του μαθήματος της Ιστορίας

Δημόσια Διαβούλευση για τα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας

Παρέμβαση του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο

Παρέμβαση του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο

          Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πριν από λίγες ημέρες αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πρόταση 56 πανεπιστημιακών δασκάλων που αφορά στην κατάργηση της διδασκαλίας του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας από το πρωτότυπο στο Γυμνάσιο και στην αντικατάστασή της με την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Νέων Ελληνικών και των Αρχαίων Ελληνικών Κειμένων από μετάφραση.