Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην Ανακύκλωση του Δήμου Αμαρουσίου


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Οκτώβριος, 2017 - 09:14 | Στην Κατηγορία:

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο  Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 3 – 10 – 2017 με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου αποφάσισε να συνεργαστεί με την ιδιωτική εταιρία ΑΝΑΜΕΤ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον τομέα της  ανακύκλωσης, με σκοπό την «προώθηση και ενίσχυση της ανακύκλωσης ιδίως σε μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας».

Θεωρώντας ότι η εμπλοκή οποιασδήποτε ιδιωτικής εταιρίας στην εκστρατεία για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα της ανακύκλωσης και της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή εισάγει ουσιαστικά και προετοιμάζει την κοινωνία στην ιδέα της ιδιωτικοποίησης συνολικά της διαχείρισης των απορριμμάτων και μάλιστα από την προσχολική ηλικία καλούμε το Δήμο Αμαρουσίου να επανεξετάσει την απόφασή του αυτή.

Άλλωστε το αποτέλεσμα αυτής της καμπάνιας θα αποφέρει στην ίδια την εταιρεία μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη γεγονός που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πάγια παιδαγωγική και δημοκρατική αντίληψή των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί το σχολείο να μετατρέπεται σε χώρο προώθησης οικονομικών συμφερόντων.

Καλούμε το ΥΠΠΕΘ να εξετάσει τη νομιμότητα της απόφασης και να μην επιτρέψει τα δημόσια σχολεία να γίνουν χώρος ανταγωνισμού ιδιωτικών συμφερόντων.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου να μην δέχονται την εφαρμογή και λειτουργία τέτοιου είδους εκπαιδευτικών προγραμμάτων από όπου κι αν προέρχονται χωρίς την εξασφάλιση έγκρισης – άδειας για την εφαρμογή τους από το ΥΠΠΕΘ.

Η  ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην ανακύκλωση, κομβικό σημείο για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και  την προστασία του περιβάλλοντος, είναι πράξη δημόσιου συμφέροντος και η όποια εκπαιδευτική δράση γίνεται μέσα στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία  σχετική με αυτήν (την ανακύκλωση) οφείλει να έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και να μην αποτελεί απλά πρόταση επιχειρηματικής δράσης των Δήμων, οι οποίοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα σε ότι αφορά το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας (αναλυτικά προγράμματα – εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.), αλλά και επί των εργασιακών ζητημάτων των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Εκπ/σης.   


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα