Thumbnail
Ενώση συλλόγων γονέων μαθητών Δήμου Θέρμης

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά βρίσκοντας  4 σχολεία του Δήμου Θέρμης να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Συγκεκριμένα οι μαθητές από το Πλαγιάρι του 2ου Γυμνασίου Μίκρας, που βρίσκεται στον Τρίλοφο, καλούνται να περπατήσουν πάνω από 2 χιλιόμετρα για να πάνε στο σχολείο και άλλα τόσα για να γυρίσουν σε έναν επαρχιακό  δρόμο και με πολλούς κινδύνους. Οι μαθητές από το Ρύσιο του 2ου Γυμνασίου Θέρμης καλούνται να περπατήσουν πάνω από 1,5 έως 2  χιλιόμετρα για να πάνε στο σχολείο και άλλα τόσα για να γυρίσουν σε έναν επαρχιακό  δρόμο  με εξίσου πολλούς κινδύνους. Οι μαθητές από το Ρύσιο του 2ου ΓΕΛ Μίκρας καλούνται να πάνε στο σχολείο με το αστικό λεωφορείο, έχοντας όμως να διασχίσουν στην επιστροφή έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με μεγάλο κίνδυνο. Τέλος οι 95 μαθητές από την Καρδία του 1ου ΓΕΛ Μίκρας καλούνται να πάνε στο σχολείο με το αστικό λεωφορείο, που όμως δεν τους χωρά. Παρά τις πιέσεις ο ΟΑΣΘ αρνείται να βάλει επιπλέον λεωφορείο την ώρα της προσέλευσης και της αποχώρησης των μαθητών με συνέπεια να μένουν μαθητές εκτός λεωφορείου ή να στριμώχνονται όρθιοι βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους σε ένα επαρχιακό δρόμο με ανηφόρες, κατηφόρες και επικίνδυνες στροφές.
Απέναντι στην κατάσταση αυτή προβάλλει η κάθετη αντίδραση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, αφού δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Δεν μπορεί κανείς να στερήσει τα δικαιώματα στη ζωή και τη μόρφωση των μαθητών.

Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κόστος η μεταφορά των μαθητών, με πρόσχημα μάλιστα την υποτιθέμενη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Κυβέρνηση και περιφέρεια απαιτείται χωρίς άλλη χρονοτριβή και χωρίς να πετά ο ένας το μπαλάκι στον άλλο να δώσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ λύση στο πρόβλημα.

Η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων μαζί με  τα σωματεία των εκπαιδευτικών και  τα μαθητικά συμβούλια έχουμε προχωρήσει ήδη σε κινητοποιήσεις και ετοιμάζουμε δυναμικότερες δράσεις.

Αύριο Παρασκευή 5 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία θα προβεί σε παράστασης διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 12:30 μμ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!
Όταν η ακαδημαϊκή ελευθερία συγκρούεται με τους νέους κανονισμούς: Γιατί το «Συμπόσιο» θεωρήθηκε «προβληματικό»
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!